ISSS -- Local and regional information society 24.--25. března 2003
Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis

Cenu ministra informatiky převzala Platforma Zástupci uživatelů Internetu

26. 3. 2003, 9.00

Ministr informatiky Vladimír Mlynář v pondělí na konferenci Internet ve státní správě a samosprávě poprvé udělil Cenu ministra informatiky. Skleněnou sošku získala Platforma Zástupci uživatelů Internetu (ZUI), která sdružuje občanská sdružení Březen -- měsíc Internetu, Internet pro všechny, Občané proti zdražování telefonů a Sdružení obrany spotřebitelů České republiky.

Udělením ceny Platformě ZUI ministr Mlynář kladně ohodnotil její úsilí o zpřístupnění Internetu a aktivní účast na Fóru pro vytáčené připojení k Internetu. Ocenění jménem Platformy převzali Jaroslav Winter a Jiří Peterka.

"Rozhodl jsem se cenu udělit Platformě Zástupci uživatelů Internetu i přesto, že mi její členové ztrpčují život neustálými požadavky na okamžité snížení ceny připojení k Internetu. I když s jejich argumenty mnohdy nesouhlasím, vážím si toho, že důsledně a aktivně hájí zájmy veřejnosti.", komentoval volbu ministr Mlynář.

Cena ministra informatiky bude udělována dvakrát ročně, letos podruhé na brněnském veletrhu INVEX. Autorkou výtvarného návrhu je MgA. Barbora Hölzelová.