ISSS -- Local and regional information society 24.--25. března 2003
Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis

Pardubice jsou členem Global Cities Dialogue

24. 3. 2003, 10.45

ne009.jpg

Statutární město Pardubice se stalo členem prestižní organizace Global Cities Dialogue (GCD). V Muzeu východních Čech na Eliščině nábřeží v Hradci Králové to v neděli 23. března večer potvrdil slavnostním podpisem deklarace náměstek primátora města Pardubic Jiří Razskazov. Spolu s Pardubicemi se novými členy GCD stalo devět měst z Polska, Srbska a Černé Hory, Slovenska, Estonska, Bulharska a Česka.

Volné sdružení měst Global Cities Dialogue bylo založeno v Helsinkách 23. listopadu 1999 a klade si za cíl podpořit rozvoj informační společnosti v celosvětovém měřítku. Vůdčí roli v rozvoji informační společnosti přisuzuje městům, protože v nich žijí a pracují miliony lidí a občané zde mají nejužší kontakt s veřejnou správou.

Slavnostního večera se kromě ministra informatiky Vladimíra Mlynáře a dalších hostů zúčastnili zástupci obou komor českého parlamentu a zástupci parlamentu slovenského. Český parlament se Slovenskou národní radou obdržely ocenění Český zavináč za společný projekt internetové parlamentní knihovny.

Slavnostní událost se konala vpředvečer dvoudenní mezinárodní konference ISSS -- Internet ve státní správě a samosprávě, která se již tradičně koná v královéhradeckém Aldisu.

Jaroslav Jonáš, Magistrát města Pardubic