ISSS -- Local and regional information society 24.--25. března 2003
Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis

Hlavní město Praha získalo jedno z hlavních ocenění v evropské soutěži Eurocrest 2002

24. 3. 2003, 21.55

V soutěži Eurocrest o nejlepší internetové stránky měst, obcí a regionů v Evropě se mezi hlavními oceněnými projekty roku umístily oficiální stránky hlavního města Prahy. Vyhlášení výsledků bylo součástí programu šestého ročníku konference Internet ve státní správě a samosprávě v Hradci Králové.

Vyhlašovatelem druhého ročníku soutěže Eurocrest je Sdružení Zlatý erb ve spolupráci s Evropskou komisí a evropskými síťovými IT projekty, jako je například TeleCities. Soutěž Eurocrest vychází ze zkušeností získaných při organizaci soutěže Zlatý erb pořádané v České republice s přihlédnutím ke konzultacím odborníků z Evropské unie.

Cílem Eurocrestu je, podobně jako u soutěže Zlatý erb, ocenit výjimečné projekty, podporovat vzájemnou výměnu zkušeností a ohodnotit snahu zástupců místní správy a samosprávy účinně využívat informačních technologií ke zvyšování kvality a přístupnosti služeb veřejné správy. Touto cestou tak chtějí pořadatelé přispět ke zrychlení rozvoje služeb evropských institucí veřejné správy.

Mezi letošními vítězi soutěže Eurocrest se umístily také oficiální stránky měst: Vranov nad Topl`ou (SR), Tartu (Estonsko), Jurbarkas (Litva), Ventspils (Lotyšsko), Sopoty (Polsko) a Rouse (Bulharsko).