pruhy pruhy
ISSS – Local and regional information society ISSS – Local and regional information society 12.–13. dubna 2010, Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis

Třetí ročník JuniorErbu zná vítěze

12. 4. 2010, 20.38, Hradec Králové

img_7934.jpg img_7944.jpg img_7956.jpg img_7975.jpg

Soutěž JuniorErb, určená pro autory webových stránek pro města, obce, regiony, turistická místa či veřejnou správu, proběhla letos již potřetí a mladí lidé do 18 let mohli na www.juniorinternet.cz přihlašovat své webové stránky a internetové projekty až do 15. února 2010. Vítězové z České republiky, Slovenska, Maďarska a Polska převzali svá ocenění na konferenci ISSS 2010.

Vítězné práce

ČR

Petr Socha (16 let) – www.liberec-city.cz

Student oboru informační technologie na průmyslové škole v Liberci přihlásil do soutěže své webové stránky o městě Liberci. Návštěvníci zde naleznou informace o aktuálním dění ve městě, ubytování nebo kultuře. V blízké budoucnosti je plánován překlad do angličtiny a němčiny a postupné rozšiřování obsahu.

David Alexa (18 let) – www.gmct.cz

Student gymnázia v Českém Těšíně a letošní maturant. Školy se týká také oceněná webová prezentace, jejíž tvorbou se David zabývá od roku 2006. Od té doby spolupracoval s několika dalšími lidmi na různých projektech, ale také na soukromých zakázkách.

Slovensko

Polsko

Maďarsko

  • Gölles Martin, Nagykanizsa
  • Yaski Benjámin, Debrecen
  • Stein Dániel, Budapešť

Projekt Junior Internet, který je určen pro mladé tvůrce do 18 let, organizují sami mladí lidé (sdružení v neziskové organizaci Together Czech Republic). Generálními partnery projektu jsou Adobe Systems, Nadace Vodafone, Dignity a Mezinárodní visegrádský fond. Partnery projektu jsou Sms.sluzba.cz a Internetová agentura Netvisio. Ceny pro vítěze a do tomboly pro účastníky věnovaly společnosti AEC, Computer Press, Zoner a Software602. Mediálními partnery projektu jsou servery Lupa.cz, Zdroják.cz, Root.cz, Newton Media, Alík.cz, Deník veřejné správy a Obec & finance.

Více informací o projektu Junior Internet