ISSS -- Local and regional information society 3.--4. dubna 2006
Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis

Jednání konference ISSS 2006 pokračují druhým dnem

4. 4. 2006, 9.20, Hradec Králové

Druhým dnem dnes pokračuje hlavní program devátého ročníku konference ISSS 2006 (Internet ve státní správě a samosprávě). Prakticky všechny sály a salonky kongresového centra Aldis se opět zaplní stovkami zástupců veřejné správy, odborníky na problematiku informační společnosti i zástupci dodavatelů ICT technologií a budou se věnovat dalším bodům programu.

Odborníky z oblasti geografických informačních systémů asi nejvíc zaujme tradiční GIS aréna v Hlavním sále, o posluchače nebude mít nouzi ani blok Ministerstva informatiky ČR v Malém sále, věnovaný Portálu veřejné správy, sdílení dat a registrům. V Přednáškovém sále je na programu životní prostřed a v Eliščině sále role ICT technologií v cestovním ruchu, což je jedno z důležitých témat letošního ročníku konference. Pokračuje i program pracovního zasedání týmů Visegrádské čtyřky, a to blokem o e-governmentu. Své posluchače si určitě najdou i další přednášky a prezentace, ať už věnované digitálnímu obsahu, rozvoji informačních systémů veřejné správy nebo komunikační infrastruktuře či digitálnímu vysílání.

Zpestřením dnešní dopoledního programu bude i tisková konference Unie svobody -- Demokratické unie na téma "Elektronické volby a internet zdarma jako občanské právo" za účasti ministryně informatiky Dany Bérové, ministra spravedlnosti a předsedy US-DEU Pavla Němce a místopředsedy US-DEU Martina Stránského.