ISSS -- Local and regional information society 3.--4. dubna 2006
Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis

Geoaplikací roku je "Informační systém běžeckých tras v okolí Nového Města na Moravě"

3. 4. 2006, 20.40, Hradec Králové

dscf5851.jpg dscf5859.jpg dscf5869.jpg

V rámci slavnostního společenského večera devátého ročníku konference Internet ve státní správě a samosprávě -- ISSS 2006 -- byly vyhlášeny výsledky každoroční soutěže o geoaplikaci roku, a to v kategorii "Geoaplikace pro cestovní ruch". Ve dvou dalších kategoriích soutěž v letošním roce zatím pokračuje – až do 11. dubna lze přihlásit aplikaci v kategoriích "B -- Komerční geoaplikace" a "C -- Geoaplikace pro venkovské oblasti".

Vítězem letošního ročníku v kategorii "A – Geoaplikace pro cestovní ruch" se stalo řešení "Informační systém běžeckých tras v okolí Nového Města na Moravě" vytvořený Krajem Vysočina.

Na společné 2.--3. příčce se umístily dva projekty -- 3D vizualizace města Telče a mikroregionu Telčsko vytvořený firmou GEODIS Brno ve spolupráci s městem Telč a Mapová služba turisticko-rybářského portálu Třeboňsko.cz vytvořený firmou T-MAPY, s. r. o., ve spolupráci s firmou Odeon Data Servis, a. s.

Soutěž o geoaplikaci roku vyhlašuje Česká asociace pro geoinformace CAGI, partnery jsou Ministerstvo informatiky ČR, Ministerstvo vnitra ČR a Tuesday Business Network, mediálním partnerem je časopis GEOinformace.