ISSS -- Local and regional information society 3.--4. dubna 2006
Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis

Úvodní slovo Dany Bérové, ministryně informatiky ČR

Vážené dámy a vážení panové,

ráda bych touto cestou popřála letošnímu ročníku konference Internet ve státní správě a samosprávě hodně úspěchů, velké množství zajímavých příspěvků a hodně pozorných posluchačů i diskutujících.

Ministerstvo informatiky takovým partnerem do diskuse i pozorným posluchačem rozhodně bude. Konference ISSS je jednou z akcí, na které se každý rok pečlivě připravujeme a kterou vnímáme jako výjimečnou a zároveň příjemnou příležitost k osobním setkáním a debatám se zástupci veřejné správy i širší odborné komunity, tedy s těmi, kterým je určena velká část výstupů a projektů ministerstva.

Stejně jako v loňském roce obsadí ministerstvo v úterý dopoledne Malý sál samostatným blokem přednášek a prezentací. Účastníkům konference a jejich prostřednictvím široké veřejnosti chceme představit novinky v několika hlavních projektech, které ministerstvo ve spolupráci s dalšími partnery v současné době řeší, například dokončení registru živnostenského podnikání, výstavbu jednotného systému dopravních informací a rozvoj mapového serveru Portálu veřejné správy nebo jeho transakční části. Oproti loňskému roku přijíždí Ministerstvo informatiky do Hradce Králové také s několika novými tématy, mimo jiné využitím softwaru s otevřeným zdrojovým kódem ve veřejné správě, prezentací výsledků výběrového řízení na podporu rozšíření vysokorychlostního internetu v České republice či diskusí o koncepci přechodu na digitální televizní vysílání.

Věřím, že konference přinese řadu nových nápadů a pomůže dalšímu rozvoji e-Governmentu v České republice.

Ing. Dana Bérová, ministryně informatiky ČR