Triada Munis iMunis ISSS DMO Obec a finance DVS Solón
  pruhy pruhy
ISSS – Internet ve státní správě a samosprávě ISSS – Internet ve státní správě a samosprávě 7.–8. dubna 2014, Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis

ICT Summit 2014

7. 4. 2014, 15.00, Hradec Králové

ICT Summit – prestižní setkání zástupců vlády ČR, odborníků na problematiku ICT ve veřejné správě i hlavních dodavatelů ICT technologií a služeb, organizované ve spolupráci s ICT Unií, se uskutečnil tradičně v rámci pondělního odpoledního programu konference ISSS v Hradci Králové.

Jeho první částí se stal krátký brífink komisařky Neelie Kroes, prezidenta ICT Unie Svatoslava Nováka a „digitálního šampiona ČR“ Ondřeje Felixe, který se dotkl výzev digitální ekonomiky, regulace telekomunikačních služeb a výstavby vysokorychlostních sítí.

V odpoledních hodinách začala druhá část ICT Summitu slavnostním podpisem společného memoranda o spolupráci ICT Unie a České bankovní asociace při dalším rozvoji informatizace společnosti v ČR. Setkání pak pokračovalo diskusemi o programovém prohlášení vlády a jeho vlivu na další rozvoj ICT, elektronizaci veřejné správy v období 2014–2020, službách e-governmentu pro privátní sféru, formátu ISDOC pro elektonickou fakturaci, rozšiřování infrastruktury, podpoře rychlého internetu apod.

Moderátorem setkání byl Václav Mach z ICT Unie, za předsednickým stolem se navíc objevila řada dalších osobností, jako například náměstkyně ministra vnitra Adriana Krnáčová, první náměstek ministra financí Lukáš Wagenknecht, předseda Hospodářského výboru PSP ČR Ivan Pilný, předseda ČTÚ Jaromír Novák, Jiří Řehola z odboru poštovních služeb a služeb informační společnosti z MPO, Tomáš Hládek z České bankovní asociace, ředitel odboru strategie a rozvoje broadbandu a GIS, NASES (Národná agentúra pre sieťové a elektronické služby) ze Slovenska Ivan Ištvánffy, digitální šampion Ondřej Felix, prezident ICT Unie Svatoslav Novák a řada dalších osobností ze světa ICT.