Triada Munis iMunis ISSS DMO Obec a finance DVS Solón
  pruhy pruhy
ISSS – Internet ve státní správě a samosprávě ISSS – Internet ve státní správě a samosprávě 7.–8. dubna 2014, Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis

Nabitý program komisařky Neelie Kroes

7. 4. 2014, 14.00, Hradec Králové

Místopředsedkyně EK a komisařka pro digitální agendu pobyla v Hradci Králové poměrně krátce, její návštěva však byla hodně intenzivní.

Pondělí zahájila pracovní snídaní s řediteli partnerů konference a dalšími osobnostmi, které se významně podílejí na rozvoji tuzemského e-governmentu. Mezi 9. a 10. hodinou absolvovala v Aldisu dvě bilaterální jednání – první s vicepremiérem ČR Pavlem Bělobrádkem a druhé s ministrem vnitra Milanem Chovancem. Následovalo ještě interview pro Hospodářské noviny. Po první části slavnostního zahájení, v níž vystoupila s více než desetiminutovým projevem, se zúčastnila diskusního setkání s „juniorskými nadějemi veřejné správy“ – úspěšnými účastníky soutěže JuniorErb.

Po slavnostním přípitku ve VIP prostorách po skončení slavnostního zahájení se zúčastnila další uzavřené diskuse, tentokrát ve Visegrádském salonku společně s prezidentem ICT Unie Svatoslavem Novákem jako zástupcem ICT sektoru a „digitálním šampionem“ ČR Ondřejem Felixem, a pak ji čekal ještě několikaminutový rozhovor pro Události ČT1.

Po 13. hodině se musela paní komisařka s hradeckou konferencí rozloučit a odjela do Prahy k dalším jednáním a večernímu odletu zpět do Bruselu.