Triada Munis iMunis ISSS DMO Obec a finance DVS Solón
  pruhy pruhy
ISSS – Internet ve státní správě a samosprávě ISSS – Internet ve státní správě a samosprávě 7.–8. dubna 2014, Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis

Elektronizace zdravotnictví a sociálních služeb

7. 4. 2014, 10.00, Hradec Králové

Jak se již stalo tradicí, poměrně značný prostor dostává v pondělním programu konference téma elektronizace zdravotnictví a sociálních služeb – o důležitosti modernizace procesů, implementaci nejmodernějších technologií a nové koncepci v obou oblastech se hovoří na platformě ISSS již řadu let, faktická realizace však zdaleka nejde tak rychle, jak by si zúčastnění představovali.

Těsně po deváté hodině byl tento samostatný odborný blok zahájen v Eliščině sále. Na jeho přípravě se jako obvykle podílela celá řada subjektů, které mají se zdravotnictvím co do činění, a to včetně dodavatelských firem.

Úvodu se letos společně chopili hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek, náměstkyně ministryně práce a sociálních věcí Iva Merhautová a náměstek ministra zdravotnictví Tom Phillip. Posledně jmenovaný pak seznámil přítomné s novou koncepcí Ministerstva zdravotnictví ČR v oblasti elektronizace zdravotnictví, poté následovala prezentace hejtmana Běhounka s tématem eHealth z pohledu krajů a přednáška zaměřená na praktickou aplikaci Telemedicíny Jana Vachudy z CGI IT Czech Republic.

Blok pokračuje i po poledni – zahájí jej náměstkyně ministerstva práce a sociálních věcí Iva Merhautová s přednáškou týkající se role ICT v sociálních službách, po ní pak následují Jana Venclíková ze společnosti Asseco Central Europe (Mobilní aplikace pro zdravotnictví), Michal Opatřil z ICZ (Nové zdravotnické registry jako součást konceptu eHealth) a Ladislav Friedrich z Oborové zdravotní pojišťovny zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví (Vitakarta a online služby).