Triada Munis iMunis ISSS DMO Obec a finance DVS Solón
  pruhy pruhy
ISSS – Internet ve státní správě a samosprávě ISSS – Internet ve státní správě a samosprávě 7.–8. dubna 2014, Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis

Komisařka Neelie Kroes potvrdila účast na ISSS 2014

4. 3. 2014

Neelie Kroes, místopředsedkyně Evropské komise a komisařka pro digitální agendu Sedmnáctý ročník konference ISSS poctí osobní návštěvou místopředsedkyně Evropské komise a komisařka pro digitální agendu Neelie Kroes. Během své přítomnosti v Hradci Králové se sejde nejen s tuzemskými politiky a s tzv. digitálními šampiony několika zemí EU, ale i se zástupci dodavatelů technologií a služeb do oblasti veřejné správy.

Paní komisařka dosáhla před nedávnem poměrně velkého úspěchu, když Evropský parlament při plenárním zasedání ve Štrasburku po více než roce schválil finanční podporu miliardy eur pro evropskou digitální agendu. Hlavním cílem projektu propojené Evropy (CEF) je sjednocení infrastruktury a služeb – v rámci digitální agendy je snaha o lepší funkčnost legislativy pro cloud a ukládání dat, elektronickou identifikaci občana, e-government, elektronické zdravotnictví apod.

O těchto snahách Neelie Kroes hovořila již ve své videozdravici pro účastníky loňského ročníku konference (plné znění jejího rok starého projevu).