Triada Munis iMunis ISSS DMO Obec a finance DVS Solón
  pruhy pruhy
ISSS – Internet ve státní správě a samosprávě ISSS – Internet ve státní správě a samosprávě 7.–8. dubna 2014, Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis

Diskuse a prezentace „akademiků“

19. 12. 2013

Do programu konference ISSS 2014 budou již podruhé v širší míře zařazena i témata týkající se akademické sféry – spolupráce veřejné správy a vysokých škol, připravenosti absolventů VŠ na vstup do praxe, vzdělávání úředníků na VŠ či spolupráci na výzkumu. Hovořit se bude také o lepší koordinaci vypisování studijních programů a rozšiřování vysokého školství s ohledem na potřeby veřejné správy a celé ekonomiky ČR.

Na přípravě programové náplně odborného bloku se podílí vedle organizátorů konference a ICT Unie rovněž experti z ČSSI (České společnosti pro systémovou integraci) a zástupci řady vysokých škol.

V pondělí 7. dubna odpoledne se uskuteční uzavřené diskusní setkání zástupců vysokých škol, Ministerstva školství ČR, školského výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, odborníků z ICT Unie, České společnosti pro systémovou integraci a několika dalších hostů.

V úterý 8. dubna bude přibližně v 9 hod. dopoledne zahájen blok přednášek a prezentací týkajících se „akademických“ témat, problematiky spolupráce vysokých škol a vědeckých pracovišť s veřejnou správou, moderních forem vzdělávání či další přípravy úředníků. Podrobnější program přednášek bude k dispozici v průběhu února 2014.