Triada Munis iMunis ISSS DMO Obec a finance DVS Solón
  pruhy pruhy
ISSS – Local and regional information society ISSS – Local and regional information society 8.–9. dubna 2013, Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis

Přípravy 16. ročníku konference ISSS jsou v plném proudu

5. 11. 2012

Přípravy již 16. ročníku renomované konference ISSS (Internet ve státní správě a samosprávě), která se bude konat ve dnech 8. a 9. dubna 2013 tradičně v kongresovém centru Aldis v Hradci Králové, jsou v plném proudu. Akce, která je již řadu let uznávanou komunikační a prezentační platformou pro všechny subjekty veřejné správy, odborníky i dodavatele technologií a služeb, bude jako obvykle doplněna dvěma mezinárodními konferencemi LORIS a V4DIS. Zájem o akci neustále roste, a to jak ze strany politických špiček a veřejné správy, tak z komerční sféry. Podle všech předpokladů se počet registrovaných účastníků opět přiblíží k číslu 2500, v dvoudenním programu se odehraje přes 200 přednášek a prezentací a ve výstavní části se představí přes 100 firem.

„Konference ISSS, jejíž pravidelnou součástí je v posledních letech i visegrádská konference V4DIS, je dnes nejvýznamnější akcí svého druhu v celém regionu střední a východní Evropy,“ říká RNDr. Tomáš Renčín, výkonný ředitel konference. „Nesmírně důležité je to, že si našla pevné místo v pracovním programu prakticky všech úředníků a manažerů, kteří se podílejí na rozvoji elektronizace a celkové reformě veřejné správy v této zemi. Těší nás, že právě v jarním Hradci Králové se v posledních létech pravidelně dolaďují základní obrysy klíčových projektů tuzemského e-governmentu.

Konference ISSS je tradičním místem setkání špiček domácí politické scény, ministrů, zástupců veřejné správy z ČR i zahraničí, nezávislých odborníků nebo vysokých manažerů renomovaných firem. V posledních létech se pravidelně koná pod oficiální záštitou předsedy vlády ČR, ministra vnitra, řady rezortních ministrů a Asociace krajů ČR. Samozřejmostí je účast představitelů obou komor Parlamentu ČR, šéfů státních úřadů, krajských hejtmanů, primátorů měst a dalších osobností. V rámci programu se rovněž konají významné doprovodné akce, jako například ICT summit, setkání zástupců ICT průmyslu a vlády zaměřené na konkurenceschopnost tohoto segmentu, zasedání Rady vlády pro konkurenceschopnost a informační společnost, setkání poslaneckých klubů, zasedání komisí Asociace krajů ČR či setkání Sdružení tajemníků obecních a městských úřadů.

Hlavním bodem programu 16. ročníku budou jako obvykle přednášky a diskuse zaměřené na aktuální otázky rozvoje e-governmentu – určitě se bude hovořit o zkušenostech z prvních měsíců provozu systému základních registrů, o moderních trendech včetně cloudu, outsourcingu či virtualizace, rozšiřování komunikační infrastruktury a využívání moderních technologií ke zdokonalení elektronických služeb, snížení administrativy a celkové modernizaci veřejné správy. Pro ucelené okruhy témat, jako jsou například e-health, e-turismus nebo e-justice, budou připraveny samostatné odborné bloky, nebudou chybět ani informace o financování projektů ze zdrojů EU, počítačové gramotnosti a vzdělávání a svůj prostor dostanou „best practices“ měst, obcí a regionů.

Více informací včetně kompletního archivu minulých ročníků lze najít na www.isss.cz.