Triada Munis iMunis ISSS DMO Obec a finance DVS Solón
  pruhy pruhy
ISSS – Local and regional information society ISSS – Local and regional information society 8.–9. dubna 2013, Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis

Cena ITAPA 2012

24. 9. 2012

Dvě tradiční kategorie a jedna zvláštní cena – tak vstupuje do své druhé dekády prestižní cena ITAPA, soutěž o nejlepší projekty v oblasti informatizace veřejné správy na Slovensku. Soutěž probíhá ve spolupráci s Fakultou informatiky a informačních technologií STU v Bratislavě a portálem o znalostní ekonomice a technologiích eFocus a tradičně provází Mezinárodní veletrh ITAPA.

Cena ITAPA 2012 je určená pro instituce veřejné správy, akademické instituce a dodavatele, kteří úspěšně realizovali projekty modernizace veřejné správy s využitím moderních informačních a komunikačních technologií.

  • V kategorii „Nové služby“ soutěží projekty, díky nimž může veřejná správa poskytovat občanům a podnikatelům nové služby, zjednodušit administrativu a zvýšit dostupnost i v čase, kdy běžné „kamenné“ úřady nefungují.
  • Kategorie „Zlepšení procesů“ je určená pro projekty, které dokázaly systémově a kriticky přehodnotit fungování institucí veřejné správy, díky čemuž se odstranilo co nejvíce zbytečných kroků a dosáhlo se výrazného zrychlení i celkové automatizace a modernizace procesů v rámci instituce.
  • Zvláštní cena ITAPA je ocenění portálu eFOCUS za to, jak jsou jednotlivé soutěžní projekty propagované v tiskové nebo elektronické formě. V rámci kategorie se hodnotí originalita, srozumitelnost a přitažlivost textového, vizuálního či multimediálního ztvárnění, stejně jako informačně-komunikační hodnota.

Cena ITAPA 2012 má uzávěrku 10. října 2012, výsledky budou vyhlášené v průběhu slavnostního galavečera dne 24. října. Více informací lze najít na www.itapa.sk.