Triada Munis iMunis ISSS DMO Obec a finance DVS Solón Český zavináč
  pruhy pruhy
ISSS – Local and regional information society ISSS – Local and regional information society 4.–5. dubna 2011, Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis

e-health – nemocnice na kraji 21. století

4. 4. 2011, 9.15, Hradec Králové

Tradiční samostatný odborný blok věnovaný elektronizaci zdravotnictví, o který je vždy mimořádný zájem a jenž je letos mimořádně obsáhlý byl v Jednacím sále kongresového centra Aldis zahájen již v 9 hodin. V letošním roce se na jeho přípravě podílely prakticky všechny subjekty, které mají se zdravotnictvím co do činění a rovněž většina dodavatelských firem.

Po úvodních slovech náměstka ministra zdravotnictví Jiřího Schlangera a hejtmana Jiřího Běhounka za Asociaci krajů ČR začal prakticky celodenní maraton prezentací – Jiří Schlanger zahajuje přednáškou "Od vizí k realitě", na níž navazuje jeho kolega z MPSV Vladimír Šiška. Úvodní část pak uzavírají přednášky ředitele VZP Pavla Horáka a europoslance Milana Cabrnocha za České národní fórum pro eHealth.

Nabitý odpolední program zahajuje již ve 12.15 opět Jiří Schlanger a po něm následuje pestrá paleta přednášek a prezentací zástupců Ministerstva zdravotnictví, Asociace krajů ČR, Českého národního fóra pro eHealth a řady dodavatelů technologií a služeb do tohoto segmentu. Strategii a zkušenosti rakouského ministerstva zdravotnictví shrne ve své přednášce Dr. Clement Martin Auer. Přednášky týkající se aktuálních problémů elektronizace zdravotnictví nebo představení zajímavých řešení z různých oblastí eHealth pak pokračují až do podvečera. Celý blok uzavírá diskuse.