Triada Munis iMunis ISSS DMO Obec a finance DVS Solón Český zavináč
  pruhy pruhy
ISSS – Local and regional information society ISSS – Local and regional information society 4.–5. dubna 2011, Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis

Visegrádská konference V4DIS 2011 zahájena

4. 4. 2011, 9.00, Hradec Králové

Již v 9 hodin byl ve Visegrádském salonku kongresového centra Aldis za účasti 1. místopředsedy Senátu Parlamentu ČR Přemysla Sobotky, výkonného ředitele Mezinárodního visegrádského fondu Petra Vágnera, hejtmana Kraje Vysočina Jiřího Běhounka, koordinátora projektu JuniorInternet Kamila Zemana, ředitele konference ISSS/LORIS/V4DIS Tomáše Renčína a za přítomnosti řady dalších zástupců veřejné správy zemí Visegrádu zahájen již osmý ročník konference V4DIS.

Program letošního visegrádského setkání se tradičně zaměřuje na aktuální stav rozvoje e-governmentu v celém regionu V4 a jako obvykle na tradiční problematiku e-turismu, především s ohledem na informační turistické systémy pro podporu cestovního ruchu jak na evropské, tak na municipální úrovni a propagaci turistických destinací. V letošním roce přichází na pořad jednání také problematika e-inclusion a témata související s bezbariérovým přístupem na portály a webové stránky.

Součástí programu konference V4DIS 2011 je i předání ocenění vítězům soutěže JuniorErb pro mladé tvůrce internetových projektů z oblasti veřejné správy – soutěžící ze všech zemí Visegrádu mají prostor i pro prezentaci oceněných projektů.