Triada Munis iMunis ISSS DMO Obec a finance DVS Solón Český zavináč
  pruhy pruhy
ISSS – Local and regional information society ISSS – Local and regional information society 4.–5. dubna 2011, Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis

Tajemníci na ISSS

9. 3. 2011

Konference Internet ve státní správě a samosprávě se tradičně účastní desítky tajemnic a tajemníků městských a obecních úřadů. Podle Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR lze obdobnou účast očekávat i v letošním roce – vzhledem ke stále se zrychlující intenzitě zavádění e-governmentu v praxi, cítí tajemníci potřebu být co nejvíce a nejlépe informováni o všech pracích na jeho implementaci a současně mít možnost podávání zpětné vazby z území.

Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů České republiky

Součástí letošního ročníku konference bude jako vždy i setkání tajemníků městských a obecních úřadů, které se uskuteční ve Visegrádském salonku kongresového centra Aldis v pondělí 4. dubna.

Jako hosté vystoupí zástupci ministerstva vnitra a dalších ústředních orgánů. Tématy diskuse budou poznatky z provozu systému datových schránek, konverze a archivace dokumentů, příprava spuštění základních registrů, možnosti financování ICT, technologická centra měst a obcí či připravovaná komunikační infrastruktura veřejné správy.

Diskuse je výjimečnou příležitostí pro dotazy, vznášení připomínek nebo návrhů na lepší využití technologií či úpravu legislativy či metodiky v této oblasti. Ze zkušeností vedení STMOÚ lze potvrdit, že se většinou vznesených připomínek odpovědné orgány dále zabývaly.

Setkání, na jehož organizaci se podílí i hostitelské město Hradec Králové, se tradičně neúčastní pouze tajemníci, ale i řada informatiků měst a obcí. I v letošním roce je toto setkání otevřené, takže všichni zájemci jsou srdečně zváni.