ISSS -- Local and regional information society 4.--5. dubna 2005
Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis

Řešení Public Intelligence na konferenci ISSS 2005

22. 3. 2005, 14.00, Praha, SAS Institute

SAS pořádá v rámci konference cyklus přednášek o řešeních Public Intelligence.

Společnost SAS Institute organizuje v rámci letošní konference ISSS (Internet ve státní správě a samosprávě) cyklus přednášek o využití řešení Public Intelligence v praxi. Během dvoudenního cyklu prezentací mají účastníci možnost dozvědět se řadu praktických informací z oblasti řešení pro veřejnou správu, doplněné o konkrétní příklady jejich aplikace zejména v zemích Evropské unie.

"Řešení Public Intelligence patří v současnosti mezi běžně využívané nástroje pro strategické řízení, řízení výkonnosti, výkaznictví, ale i pro analýzu rizik, řízení lidských zdrojů a infrastruktury ve veřejné správě. Česká republika je již na správné cestě, nicméně potenciál těchto řešení je zatím využíván převážně na elementární úrovni," říká Petr Zavoral, ředitel SAS ČR. "V prezentacích, které vycházejí z našich bohatých zkušeností a konkrétních projektů realizovaných v zahraničí, chceme poukázat na sofistikovanější uplatnění Public Intelligence, které, jak doufáme, brzy najde uplatnění i u nás."

Řešení Public Intelligence jsou nástroje určené pro moderní řízení veřejné správy v oblasti strategického a finančního managementu, analýzy rizik, řízení lidských zdrojů nebo řízení infrastruktury. Zpracovávají masivní objemy dat, které následně analyzují a tvoří z nich požadované výstupy. Řešení Public Intelligence podporují rozhodovací a kontrolní procesy ve veřejné správě a jsou dnes typickým řešením uplatňovaným v zemích Evropské unie.

Dvoudenní cyklus bude obsahovat praktické příklady využití řešení Public Intelligence v několika evropských institucích, jako jsou vídeňský magistrát, dánský statistický úřad, slovinské ministerstvo práce, rodiny a sociálních věcí nebo italská turistická komora.

O společnosti SAS

SAS je předním světovým dodavatelem softwaru a služeb pro novou generaci řešení v oblasti business intelligence, poskytující komplexní pohled na strategické činnosti organizace. Produktů SAS využívá více než 40 000 organizací, včetně 90 procent firem z žebříčku Fortune 500, k vytváření profitabilních vztahů se zákazníky, dodavateli a k celkové podpoře svého podnikání. SAS je jediným dodavatelem, který kompletně a úspěšně integruje technologie pro vytváření datových skladů, analytické nástroje a aplikace business inteligence s cílem získat kvalitní znalosti z velkých objemů dat.

Více informací naleznete na www.sas.com.

Zoltan Stranovsky