Triada Munis iMunis ISSS DMO Obec a finance DVS Solón
  pruhy pruhy
ISSS – Internet ve státní správě a samosprávě ISSS – Internet ve státní správě a samosprávě 4.–5. dubna 2016, Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis

Byly aktualizovány a doplněny všechny prezentace, které máme k dispozici.

CZ.NIC na ISSS 2016

Poslední změna: 7. 4. 2016, 14.00

pondělí, 4. dubna

Velký sál

16.10–16.25
Adobe Acrobat prezentace (0,7 MB)

CZ.PEPS: budování infrastruktury pro eIDAS již začalo V rámci zajištění přes-hraničního uznávání eID musí všechny členské země EU vybudovat národní bránu, tzv. eIDAS node. Za Českou republiku bylo jako provozovatel této brány až do roku 2019 vybráno sdružení CZ.NIC. Přednáška nabídne aktuální informace o stavu implementace českého národního uzlu i principy, na kterých přes-hraniční uznávání eID funguje.

Mgr. Jiří Průša, CZ.NIC, z. s. p. o., 15'

16.55–17.10
Adobe Acrobat prezentace (499 kB)

Možnosti využití mojeID v samosprávě i knihovnách Přednáška se zaměří na novinky mojeID, které dnes využívá na svých webech již téměř 150 měst a obcí a v loňském roce jej implementovaly do různých řešení i tři kraje. Přednáška představí možnosti využití mojeID především v oblasti e-Demokracie včetně stále populárnějších participativních rozpočtů nebo možnosti zřízení validačního místa přímo na úřadu. V neposlední řadě bude pozornost věnována implementaci mojeID do systémů pro města pro obce (Galileo, Vera, Datron) a knihovní systémy.

Mgr. Jiří Průša, CZ.NIC, z. s. p. o., 15'


úterý, 5. dubna

Velký sál

11.00–11.15
Adobe Acrobat prezentace (1,1 MB)

Bezpečný router pro malé úřady a školy Letos v dubnu bude na trh uveden unikátní router Turris Omnia, který je na rozdíl od většiny dosavadních produktů na trhu založen komplexně na otevřených technologiích. Turris Omnia byl od počátku vyvíjen s maximálním důrazem na bezpečnost a umožňuje tak naplnění celé řady požadavků stanovených zákonem č. 181/2014 Sb., o kybernetické bezpečnosti. Router je vhodný též pro projekty předkládané k financování z IROP, konkrétně SC 2.4 zaměřeného na zajištění konektivity pro školy.

Pavel Bašta, CZ.NIC, z. s. p. o., 15'

Malý sál

12.00–14.30

Diskuse a dotazy

Ing. Pavel Rous, Komise pro informatiku Svazu měst a obcí ČR; Ing. Petr Pavlinec, Kraj Vysočina; Ing. Ondřej Felix, CSc., Ing. Roman Vrba, Ing. Petr Kuchař, Ing. Robert Piffl, Ministerstvo vnitra; Ing. Michal Pešek, Správa základních registrů; Ing. Rostislav Mazal, PhDr. Aleš Pekárek, Ministerstvo pro místní rozvoj; Mgr. Jiří Průša, CZ.NIC, z. s. p. o.; a další