Triada Munis iMunis ISSS DMO Obec a finance DVS Solón
  pruhy pruhy
ISSS – Internet ve státní správě a samosprávě ISSS – Internet ve státní správě a samosprávě 13.–14. dubna 2015, Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis

Byly aktualizovány a doplněny všechny prezentace, které máme k dispozici.

TyfloCentrum Brno na ISSS 2015

Poslední změna: 16. 4. 2015, 12.45

pondělí, 13. dubna

Visegrádský salonek

15.30–15.45
Adobe Acrobat prezentace (0,9 MB)

Příklady dobré praxe řešení přístupnosti Chybami se člověk učí, říká se. Jestliže ale uděláte něco lépe než špatně, bude to vždy jen lepší než špatné. Proto bych vám rád na dobrých příkladech ukázal, jak v praxi tvořit přístupné weby, abyste si z nich mohli vzít dobrý příklad a snažit se třeba tato řešení posunout ještě dál – směrem k tomu nejlepšímu. Protože jedině tím, že vylepším to nejlepší, co momentálně je, mohu vytvořit to nejlepší.

Mgr. Radek Pavlíček, TyfloCentrum Brno, o. p. s., 15'

15.45–16.00
Adobe Acrobat prezentace (557 kB)

Za hranice přístupnosti webu Přístupnost webu je v současném době v českém prostředí ošetřena mimo jiné Vyhláškou o přístupnosti. Zajistit přístupný web je tak pro města a obce zákonnou povinností. Prohlížení webové stránky na desktopu však dnes už není ani zdaleka jediným způsobem, jakým se mohou uživatelé seznámit s informacemi, které obce či města prezentují, a které pro ně mohou být užitečné a zajímavé. Pojďme si společně stručně představit další kanály, kterými dnes mohou téci k uživatelům informace, způsoby, jakými je mohou uživatelé zpracovat, problémy na které mohou při tom narazit a v neposlední řadě řešení, kterými je možné těmto problematickým situacím předejít.

Mgr. Radek Pavlíček, TyfloCentrum Brno, o. p. s., 15'