Triada Munis iMunis ISSS DMO Obec a finance DVS Solón
  pruhy pruhy
ISSS – Internet ve státní správě a samosprávě ISSS – Internet ve státní správě a samosprávě 13.–14. dubna 2015, Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis

Rozsáhlý blok o kybernetické bezpečnosti

14. 4. 2015, 10.00, Hradec Králové

Problematika kybernetické bezpečnosti je v současné době ve veřejné správě doslova žhavým tématem – na počátku letošního roku vešel v platnost nový zákon, o kterém se hodně diskutovalo už vloni. I proto začíná odborný blok věnovaný této problematice ve Velkém sále kongresového centra Aldis již v 8.45, a to za účasti řady renomovaných expertů a desítek zástupců veřejné správy. Odbornými partnery této části programu jsou ČIMIB (Český institut manažerů informační bezpečnosti) a NSM Cluster.

Úvodní přednášky „Realizace zákona o kybernetické bezpečnosti na MV“ ujal Ing. Miroslav Tůma, Ph. D. z Ministerstva vnitra. Ing. Jiří Sedláček z brněnského Network Security Monitoring Clusteru se pak podrobně věnoval novému Zákonu o kybernetické bezpečnosti a na něj navázali prezentace jeho kolegů ze společností Gordic (Igor Štverka), DataSys (Pavel Štros, Viktor Brada) a ICZ (Ondřej Steiner).

Program odborného bloku věnovaného problematice kybernetické bezpečnosti pokračuje až do časných odpoledních hodin, kdy vyvrcholí panelovou diskusí řady zúčastněných. V přehlídce odborníků, kteří se vystřídají za řečnickým pultem, nechybí zástupci dodavatelských firem, jako jsou například Cisco Systems, Atos IT Solutions and Services, Novell-Praha, Asseco Central Europe, T-Mobile Czech Republic, INVEA-TECH, AXENTA, Novicom, nebo uznávaných odborníků, mezi nimiž se objeví i spoluautor „zákona“ JUDr. Mgr. Radomír Valica z Národního bezpečnostního úřadu, Tomáš Pojar z CEVRO Institutu či Ing. Aleš Špidla z Českého institutu manažerů informační bezpečnosti.