Triada Munis iMunis ISSS DMO Obec a finance DVS Solón
  pruhy pruhy
ISSS – Internet ve státní správě a samosprávě ISSS – Internet ve státní správě a samosprávě 13.–14. dubna 2015, Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis

V rámci programu konference ISSS 2015 se jako obvykle představili úspěšní soutěžící dalšího ročníku JuniorErbu

13. 4. 2015, 13.30, Hradec Králové

syr_7521.jpg syr_7526.jpg

Celorepubliková porota letos poslala do finále Ondřeje Buška ze SPŠE Plzeň s http://ms33.ondrejbusek.eu, Jonáše Roseckého ze ZŠ Komenského ve Žďáru nad Sázavou s www.radastudentu.cz (web rady studentů) a Vojtěcha Švandelíka z gymnázia Christiana Dopplera se stránkami Matematické olympiády v Praze (http://mo-praha.hys.cz).

Slavnostní vyhlášení proběhlo v sobotu 27. března během konference Junior Internet, kde tito tři finalisté nejprve představili porotě a publiku své projekty. Takto se hodnotilo i v dalších kategoriích soutěží Junior Internet (v Junior webu, Junior designu, Junior Textu apod.). Po přestávce pak Petr Naske z Jednoty školských informatiků seznámil přítomné s rozhodnutím poroty, která první místo přisoudila Vojtěchu Švandelíkovi, na druhé místo určila Ondřeje Buška a bronzovým se stal Jonáš Rosecký.

Všichni ocenění (jak v krajských, tak v celorepublikovém kole) byli rovněž pozváni na konferenci ISSS do Hradce Králové, kde se setkají s místopředsedou Senátu Parlamentu ČR Přemyslem Sobotkou, který uděluje soutěži Junior Erb již od samého počátku svou osobní záštitu a velmi se zajímá o práci těchto mladých talentů.

Díky za spolupráci a podporu letošního ročníku JuniorErbu patří Magistrátu hlavního města Prahy, Plzeňskému kraji a Jednotě školských informatiků. Na organizaci krajských kol se aktivně podílely odbor informatiky Plzeňského kraje a odbor informatiky magistrátu hlavního města Prahy. Soutěž pořádá sdružení Český zavináč a sdružení Junior Internet. Bližší informace k soutěži naleznete na www.juniorerb.cz.