Triada Munis iMunis ISSS DMO Obec a finance DVS Solón
  pruhy pruhy
ISSS – Internet ve státní správě a samosprávě ISSS – Internet ve státní správě a samosprávě 13.–14. dubna 2015, Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis

Visegrádská konference V4DIS 2015 zahájena

13. 4. 2015, 10.00, Hradec Králové

Po deváté hodině byl ve Visegrádském salonku kongresového centra Aldis za přítomnosti řady zástupců veřejné správy zemí Visegrádu zahájen dvanáctý ročník konference V4DIS. Za předsednickým stolem se objevili Přemysl Sobotka, místopředseda Senátu Parlamentu ČR, Jiří Běhounek, hejtman Kraje Vysočina, který je spoluorganizátorem letošního ročníku, generální sekretář Únie miest Slovenska Marian Minarovič, Viktória Bodisová z Mezinárodního visegrádského fondu a ředitel konference ISSS/V4DIS Tomáš Renčín. Moderátorem zahájení byl Jaroslav Šolc z Magistrátu hl. m. Prahy.

Letošní ročník tradičního setkání zástupců veřejné správy visegrádských zemí se zaměřuje především na aktuální stav e-governmentu v regionu V4. Se svými příspěvky vystoupí Ing. Adrián Belánik ze sdružení DEUS (DataCentra elektronizácie územnej samosprávy Slovenska) s informacemi o Národním projektu Datové centrum obcí a měst (DCOM), z Polska Monika Walczak (Alfa-Omega Foundation) a Piotr Filipkowski (Szkoła Główna Handlowa w Warszawie) s přednáškou „Grupa Wyszehradzka V4+ a spójna koalicja krajów Bałkańskich na drodze do członkostwa w UE“, Marian Minarovič z Únie miest Slovenska s prezentací „Informatizácia, internetizácia verejnej správy a územnej samosprávy v SR – Open Government – Otvorené vládnutie – záruky dôvery občanov a úspešnosti samospráv“ a Ing. Miroslav Drobný z iniciativy eSlovensko přiblížil internetový projekt „Nehejtuj.sk – Rytmus a nenávistné prejavy na internete“. Řada příspěvků účastníků konference V4DIS 2015 byla rozdělena do dalších tematických bloků v rámci celého programu.

Součástí konference V4DIS 2015 jsou i letos prezentace aktivit mladých talentovaných lidí, kteří se aktivně zapojují do správy věcí veřejných a prostřednictvím soutěže Junior Erb porovnávají vlastní projekty a vyměňují si cenné zkušenosti. Ocenění soutěžící se letos jako obvykle setkají se zástupci státní správy i samospráv a z rukou místopředsedy Senátu Parlamentu ČR Přemysla Sobotky převezmou pamětní listy. Zástupci veřejné správy zemí V4 během dne rovněž převezmou ocenění udělená v rámci tradiční soutěže EuroCrest.