Triada Munis iMunis ISSS DMO Obec a finance DVS Solón Český zavináč
  pruhy pruhy
ISSS – Local and regional information society ISSS – Local and regional information society 2.–3. dubna 2012, Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis

Byly aktualizovány a doplněny prezentace dodané až v průběhu konference.

T-SOFT na ISSS 2012

Poslední změna: 5. 4. 2012, 11.30

pondělí, 2. dubna

Labský sál

14.50–15.05
Adobe Acrobat prezentace (1 MB)

Zodolnění systému měst před plošným výpadkem elektrické energie Příspěvek „Zodolnění systému měst před plošným výpadkem elektrické energie“ popisuje optimální a především ověřený způsob zajištění dodávek elektrické energie, na území městské nebo obecní aglomerace, v případě jejího plošného výpadku (tzv. black-outu). Hlavní cíl tohoto řešení spočívá v zachování nezbytné kontinuity chodu města a zajištění bezpečných podmínek pro život jeho obyvatel.

Tomáš Fröhlich, DiS., T-SOFT a. s., 15'

Malý sál

15.20–15.35
Adobe Acrobat prezentace (0,9 MB)

Co všechno ještě musíme udělat, abychom dosáhli kolapsu Jsme stále více závislí na informacích, energii a vzájemně provázaných systémech. V určitém smyslu je to znak pokročilé civilizace, jinak si ale tak trochu hrajeme s ohněm. Rodí se stále nové způsoby jak naši civilizaci zranit a uchystat tak překvapivá muka jejím příslušníkům, kteří jsou zvyklí na pohodlí, bezpečí a slušné zacházení. Je dobré o těchto možnostech vědět, snažit se jim zabránit a připravit se i na zvládnutí případných krizových situací.

Ing. Jaroslav Pejčoch, T-SOFT a. s., 15'

Přednáškový sál

16.55–17.10
Adobe Acrobat prezentace (674 kB)

Víte jak opravdu chránit svá síťová úložiště? I v probíhající kybernetické válce se stále většina uživatelů, organizací a společností myslí, že je dostatečné zabezpečit síťová úložiště pomocí klasických prostředků – firewallu, anti-malwarových programů a systémové bezpečnosti. A hackeři mají žně. Co takhle to změnit?

Mgr. Pavel Hejl, CSc., T-SOFT a. s., 15'