pruhy pruhy
ISSS -- Local and regional information society ISSS -- Local and regional information society 7.--8. dubna 2008
Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis

Biblioweb 2008

29. 2. 2008, SKIP

V rámci akce Březen -- měsíc Internetu vyhlásil SKIP devátý ročník soutěže o nejlepší knihovnické www stránky. V tomto roce se soutěž opět uskuteční pod záštitou Asociace krajů České republiky, která ocení nejlepší knihovny. Ve své kategorii budou soutěžit specializované knihovny (knihovny vysokých škol, ústavů aj.). Další kategorie bude pro knihovny zřizované obcí, městem nebo krajem.

Cílem soutěže je zvýšit kvalitu webových stránek knihoven, aby knihovnické www stránky sloužily jejich návštěvníkům jako spolehlivý zdroj informací o knihovnách i jejich službách a přilákaly je do nich (podrobné informace o soutěži i minulých ročnících).

V letošním ročníku bude se svými weby soutěžit 40 knihoven různých velikostí. Webové stránky hodnotí a boduje odborná komise podle stanovených kritérií. Jednou z udělovaných cen je i cena veřejnosti. Pro nejlepší webovou stránku knihovny může veřejnost hlasovat.

Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže proběhne na konferenci ISSS 2008 (Internet ve státní správě a samosprávě) v Hradci Králové dne 7. dubna 2008.

Ing. Aleš Brožek, Severočeská vědecká knihovna