pruhy pruhy
ISSS -- Local and regional information society ISSS -- Local and regional information society 7.--8. dubna 2008
Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis

Přípravy 11. ročníku konference ISSS jsou v plném proudu

15. 10. 2007, Praha

Ve dnech 7. a 8. dubna 2008 se v Hradci Králové uskuteční již jedenáctý ročník konference Internet ve státní správě a samosprávě. Politici, zástupci státních orgánů i samosprávných celků, stejně jako odborníci či dodavatelé moderních technologií, se opět setkají v kongresovém centru Aldis a budou se dva dny intenzivně věnovat aktuálním otázkách souvisejících s informatizací veřejné správy. Jak se již stalo pravidlem, konference ISSS bude opět doprovázena mezinárodní konferencí Visegrádské čtyřky V4DIS (Visegrad Four for Developing Information Society) a konferencí LORIS.

"Konference ISSS je v současné době nejen renomovanou a zároveň nezávislou platformou pro výměnu zkušeností z mnoha různých oblastí veřejné správy, ale také ideálním místem pro prezentaci příkladů dobré praxe," poznamenává RNDr. Tomáš Renčín, ředitel konference. "Právě toho si účastníci posledních ročníků cení podle provedených průzkumů nejvíce. Proto se budeme snažit jim v programu jedenáctého ročníku věnovat poměrně značný prostor."

Program konference ISSS 2008 naváže na dosavadní nejčastější témata, tzn. na problematiku e-governmentu v České republice, tentokrát s podtitulem "EGON žije!", otázky bezpečnosti informačních systémů či archivace, multiplatformní služby pro občany, portály veřejné správy, elektronizaci justice nebo aktuální problémy související s komunikační infrastrukturou veřejné správy, systémy GIS nebo mapovými službami. Na pořad jednání přijdou i informace o financování projektů ze zdrojů EU, rozvoj e-learningu, počítačové gramotnosti a vzdělávání, přípravě základních registrů či o povinnostech samosprávy v souvislosti s novelami zákonů a norem v oblasti ICT. Svůj prostor dostanou již zmíněné "best practices" měst, obcí a regionů a v programu mezinárodních konferencí LORIS a V4DIS také výměna zkušeností s partnery z Evropské unie a zemí Visegrádské čtyřky.

Mezi účastníky konference se tradičně objeví řada politických špiček, zástupců státních orgánů (včetně ministrů, náměstků i šéfů odborů), hejtmani, primátoři, starostové a tajemníci malých i velkých mést a obcí, řada dalších pracovníků státní správy a samosprávy, stejně jako odborníci i manažeři velkých firem z celého segmentu informačních a komunikačních technologií. Jako obvykle lze počítat i s řadou hostů z mnoha evropských zemí -- zástupců evropských úřadů a organizací, nevládních organizací, evropských sítí, celostátních institucí, regionů, měst a obcí.

Konference ISSS/LORIS/V4DIS 2008 má opět všechny předpoklady navázat na dosavadní úspěšné ročníky -- v posledních letech se na oficiální dvoudenní program zaregistrovalo vždy přes 2 tisíce účastníků, uskutečnilo se více než 250 přednášek a prezentací a ve výstavní části se představilo přes 110 vystavovatelů, především z řad dodavatelů ICT a služeb do sektoru veřejné správy. Poslednímu ročníku konference poskytli osobní záštitu premiér Mirek Topolánek a ministr vnitra Ivan Langer, visegrádské konferenci pak podobně jako v roce předchozím předseda Senátu Parlamentu ČR Přemysl Sobotka. Organizační tým ISSS byl také u příležitosti jubilejního desátého ročníku vyznamenán cenou ministra informatiky ČR určenou osobnostem, sdružením, projektům nebo firmám za významný přínos k rozvoji informační společnosti.