ISSS -- Local and regional information society 29.--30. března 2003
Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis

Součástí konference ISSS 2004 bude ELANET workshop

23. 2. 2004, 9.47, Praha

Součástí sedmého ročníku konference ISSS 2004 (Internet ve státní správě a samosprávě), která se uskuteční tradičně v kongresovém centru Aldis v Hradci Králové ve dnech 29.--30. března 2004, bude ELANET Workshop, na němž se sejdou členové sítě ELANET (CEMR) s přizvanými zástupci asociací municipalit a regionů ze střední, východní a jihovýchodní Evropy. Společně s konferencí LORIS a prestižním projektem V4DIS (Visegrad Group for Developing Information Society) bude tvořit velice důležitý mezinárodní rozměr akce, která patří k největším setkáním zástupců státní správy a samosprávy, dodavatelů ICT technologií a odborníků na tuto problematiku v Evropě.

"Skutečnost, že tak prestižní setkání, jakým je ELANET workshop, se koná v rámci sedmého ročníku konference ISSS, považujeme za další výrazné ocenění našich aktivit na poli informatizace veřejné správy ve střední a východní Evropě," poznamenal RNDr. Tomáš Renčín, ředitel konference ISSS. "Tato akce přivede do Hradce Králové další významné zahraniční hosty a zároveň umožní navázat nové kontakty a získat nové zkušenosti."

ELANET workshop představuje unikátní příležitostí seznámit se s úspěšnými projekty z oblasti informačních a komunikačních technologií nasazených ve státní správě a samosprávě na místní či regionální úrovni. Vedle zkušeností a ukázek řešení konkrétních problémů budou účastníci workshopu prezentovat i trendy a postupy směřující k rychlému rozvoji webových portálů municipalit (projekt KEeLAN) a věnovat se budou i strategii v rámci projektu THREE ROSES, který je koordinován sítí CEMR a projekty eris@ a TeleCities a jehož cílem je vývoj otevřených softwarových řešení pro veřejný sektor.

Významnou součástí workshopu budou také prezentace devíti evropských středisek pracujících v rámci projektu PRELUDE, který se zabývá lokálními a regionálními prioritami ve výzkumu, rozvoji technologií a inovacích.

Předběžný program workshopu

  • Prezentace ELANET a iniciativy PRELUDE -- Javier Ossandon
  • Portály ELANET a PRELUDE jako nástroj pro místní a regionální správu -- Luigi Pellegrino
  • Projekt KEaLAN -- implementace elektronických služeb na místní a regionální úrovni -- Céline Lyoen
  • Projekt THREE ROSES -- otevřená softwarová řešení pro veřejnou administrativu -- Antonio Jose Saenz, Rocio Barrera, Giampaolo Amadori
  • Budoucnost ELANET -- kulatý stůl (T. Renčín, J. Ossandon, H. Lunnas, K. Glomb)
  • Další příspěvky týkající se rozvoje e-governmentu, portálů a dalších témat.

Konference ISSS 2004 se v průběhu uplynulých let stala tradičním místem hodnocení pokroku ve využívání informačních a komunikačních technologií v oblasti státní správy a samosprávy ČR a zároveň rozsáhlou diskusní platformou zabývající se především dalším rozvojem informační společnosti. Hlavním pořadatelem konference je společnost Triada a záštitu převzal ministr informatiky Vladimír Mlynář. Mezi významné spolupořadatele se letos přiřadil i Mezinárodní visegrádský fond.

Více informací o ISSS 2004 i o předchozích ročnících konference lze najít na adrese www.isss.cz.

Kontakty

RNDr. Tomáš Renčín, TRIADA, U Svobodárny 12/1110, 190 00 Praha 9, tel.: +420 284 001 284, e-mail: rencin@triada.cz

nebo

PhDr. Prokop Konopa, ExMise Public Relations, Záhřebská 23, 120 00 Praha 2, tel.: +420 221 592 450, fax: +420 221 592 451, hot-line: +420 603 472 333, e-mail: konopa@exmise.cz