ISSS -- Local and regional information society 29.--30. března 2003
Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis

Slovenská delegace na konferenci ISSS 2004

20. 1. 2004, 12.00, Praha

Více než dva měsíce před termínem konání sedmého ročníku konference ISSS (Internet ve státní správě a samosprávě, Hradec Králové, 29.--30. března 2004), je jasné, že ze Slovenské republiky přijede zatím nejreprezentativnější sestava zástupců státní správy v historii ISSS. V čele delegace, jejíž koordinací byl pověřen Dr. Tibor Papp, ředitel odboru informatizace společnosti, stojí Pavol Prokopovič, ministr dopravy, pošt a telekomunikací SR. Účast přislíbila i poslankyně NR SR doc. RNDr. Beáta Brestenská, předsedkyně komise pro informatizaci společnosti a členka výboru pro vzdělání, vědu, sport, mládež, kulturu a média. Dalšími členy delegace budou představitelé samosprávy a Sdružení měst a obcí SR.

Konference ISSS 2004 se v průběhu uplynulých šesti let stala tradičním místem hodnocení pokroku ve využívání informačních a komunikačních technologií v oblasti státní správy a samosprávy ČR a zároveň rozsáhlou diskusní platformou zabývající se především dalším rozvojem informační společnosti, jehož význam rychle roste s blížícím se vstupem České republiky do Evropské unie. Programová skladba sedmého ročníku konference bude opět nesmírně bohatá. Mezi hlavními tématy nebude chybět celková koncepce e-governmentu v ČR, aktivity Ministerstva informatiky ČR, problematika portálů, e-podpisu, e-podatelen či celkové komunikační infrastruktury informačních systémů veřejné správy. Diskutovat se bude i o celé řadě témat, která se objevila už v průběhu minulých ročníků ISSS, jako třeba problematika informatizace krajských úřadů a obcí s rozšířenou působností, vzdělávání úředníků ve veřejné správě či aktuální stav webových stránek měst a obcí. Chybět nebudou ani informace o evropských projektech a programech, které se zaměřují na jednotlivé segmenty veřejné správy, nebo sladění státní správy a samosprávy ČR se standardy EU.

"Rostoucí prestiž konference ISSS v Evropě přivádí do Hradce Králové každým rokem více významných zahraničních hostů," poznamenává RNDr. Tomáš Renčín, ředitel konference ISSS. "Kromě početné delegace ze země našich východních sousedů očekáváme řadu zástupců ze státní správy a samosprávy dalších kandidátských zemí EU a jak se už stalo tradicí, i zvučná jména z ředitelství pro informační společnost Evropské komise. Účast na letošním ročníku přislíbili mimo jiné i Gerald Santucci, Olivier Pascal a Paul Timmers."

Sedmý ročník konference ISSS se koná ve dnech 29.--30. března 2004 opět v kongresovém centru Aldis v Hradci Králové. Hlavním pořadatelem konference je společnost Triada, záštitu převzal ministr informatiky Vladimír Mlynář. Mezi významné spolupořadatele se letos přiřadil i Mezinárodní visegrádský fond.

Velice důležitý je totiž mezinárodní rozměr tohoto setkání. Konferenci LORIS letos doprovázejí dva další prestižní projekty -- V4DIS (Visegradgroup for Developing Information Society), jehož se zúčastní specializované odborné týmy ze států Visegrádské čtyřky a Slovinska, a ELANET Workshop, na němž budou jednat členové sítě ELANET (CEMR) a přizvaní zástupci asociací municipalit a regionů ze střední, východní a jihovýchodní Evropy.

Více informací o ISSS 2004 i o předchozích ročnících konference lze najít na adrese www.isss.cz .

Kontakty:

RNDr. Tomáš Renčín, TRIADA, U Svobodárny 12/1110, 190 00 Praha 9, tel.: +420 284 001 284, e-mail: rencin@triada.cz.
PhDr. Prokop Konopa, ExMise Public Relations, Záhřebská 23, 120 00 Praha 2, tel.: +420 221 592 450, fax: +420 221 592 451, hot-line: +420 603 472 333, e-mail: konopa@exmise.cz.