ProgramEnglish version
Program
Výbory
Pořadatelé
Partneři
Mediální partneři
Konference ISSS 2002 Hradec Králové
ISSS 99

Hradec Králové -- hostitelské město

Regina
I. virtuální vernisáž
1. virtuální vernisáž

Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis


Tisková zpráva

24. 3. 2002, 20.34

Český zavináč získalo Ministerstvo financí ČR

V rámci zahájení V. ročníku konference Internet ve státní správě a samosprávě -- ISSS 2002 -- byly vyhlášeny výsledky soutěže Český zavináč. Držitelem ocenění za rok 2002 se stalo Ministerstvo financí České republiky. Ocenění bylo uděleno jednak za internetový registr plátců DPH a registr plátců spotřební daně, jednak za aktivitu a koncepční přístup při řešení komplexního využití moderních technologií v oblasti daňové správy jako celku.

"Hlavním cílem soutěže Český zavináč je každý rok ocenit vynikající projekt, který významně přispěje k rozvoji informační společnosti, a to zejména s přihlédnutím k potřebám státní správy a samosprávy," poznamenal RNDr. Tomáš Renčín, výkonný ředitel konference ISSS a člen poroty sdružení Český zavináč.

Po důkladné analýze projektů přihlášených do IV. ročníku soutěže Český zavináč rozhodla nezávislá porota o udělení letošního ocenění Ministerstvu financí České republiky. Komisi k jejímu rozhodnutí vedlo především to, že oba projekty Ministerstva financí ČR -- registr plátců daně z přidané hodnoty a registr plátců spotřební daně, které provozuje na svých internetových stránkách -- jsou jasně koncipovány jako služba občanům.

Ministerstvo financí ČR získalo cenu Český zavináč také za aktivitu a koncepční přístup při řešení komplexního využití moderních technologií v oblasti daňové správy jako celku. Poprvé ve čtyřleté historii soutěže tak byla oceněna i řada zatím rozpracovaných projektů.

Charakter těchto projektů svědčí o velmi zodpovědném a profesionálním přístupu Ministerstva financí ČR, který je podle pořadatelů soutěže nezbytným předpokladem plnohodnotného rozvoje informační společnosti v oblasti veřejné správy.


Triada, spol. s r. o. Svaz měst a obcí ČR Úřad pro veřejné informační systémy Sdružení pro informační společnost ExMise Asociace krajů České republiky

Copyright © 2002 Triada, spol. s r. o., webmaster@isss.cz
design: Česká vydavatelská pro internet, s. r. o. /webhouse.cz/