ProgramEnglish version
Program
Výbory
Pořadatelé
Partneři
Mediální partneři
Konference ISSS 2002 Hradec Králové
ISSS 99

Hradec Králové -- hostitelské město

Regina
I. virtuální vernisáž
1. virtuální vernisáž

Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis


Tisková zpráva

26. 3. 2002, 11.00

Liberty Alliance Project

Vytvořit otevřené společné řešení pro určení identity na internetu, které umožní jednoduché přihlašování, decentralizované ověření pravosti a otevřenou autorizaci z jakéhokoli zařízení připojeného na internet, je cílem Liberty Alliance Projectu (Aliance). Aliance usiluje o určování identity jakéhokoli zařízení – mobilního telefonu, ledničky, automobilu, prodejního terminálu nebo televizoru – které je poháněné elektřinou a má svoji IP adresu.

Tento ambiciózní projekt, o kterém se ve svém vystoupení zmiňoval Jaroslav Malina ze společnosti Sun Microsystems, byl zahájen v září minulého roku a stojí za ním třiatřicet významných podniků, které představují více než jednu miliardu zákazníků, zaměstnanců a obchodních partnerů (kompletní seznam zakládajících členů najdete na internetových stránkách Aliance; jsou na něm například podniky jako American Airlines, Bank of America, Cisco Systems, Dun and Bradstreet, eBay, Nokia, NTT DoCoMo, RSA Security, Sony, Sun Microsystems, Travelocity a Vodaphone).

Aliance vznikla na základě společného zájmu vytvořit jednotné a bezpečné otevřené řešení identifikace, které je základem pro distribuci služeb poskytovaných na internetu. Jedním z jejich nejvýznamnějších úkolů je vytvořit společné chápání pravidel a vztahů, kterými se řídí veškeré e-obchodování a e-úřadování, což nebude snadné. Další klíčovou záležitostí identifikace je otázka anonymity a identifikace. Pro podrobnější informace navštivte www.projectliberty.org.


Triada, spol. s r. o. Svaz měst a obcí ČR Úřad pro veřejné informační systémy Sdružení pro informační společnost ExMise Asociace krajů České republiky

Copyright © 2002 Triada, spol. s r. o., webmaster@isss.cz
design: Česká vydavatelská pro internet, s. r. o. /webhouse.cz/