ProgramEnglish version
Program
Výbory
Pořadatelé
Partneři
Mediální partneři
Konference ISSS 2002 Hradec Králové
ISSS 99

Hradec Králové -- hostitelské město

Regina
I. virtuální vernisáž
1. virtuální vernisáž

Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis


Tisková zpráva

26. 3. 2002, 10.40

Využívání nových informačních technologií pro lepší zpřístupnění služeb veřejné správy občanům

Na konferenci Internet ve státní správě a samosprávě se i druhý den hovoří o využívání nových informačních technologií ve státní správě. Dokument Státní informační politika považuje zefektivnění státní správy a její zpřístupnění veřejnosti za velmi důležité. Využívání prostředků informačních a komunikačních technologií by mělo vést ke zkvalitnění činnosti veřejné správy a také ke zvýšení její autority. Zkvalitnění činnosti spolu se službami, které zajistí přístup k informacím o činnosti veřejné správy, by mělo posílit důvěru občanů ve veřejnou správu. Zpřístupněním veřejných údajů o podnikatelských subjektech a o subjektech veřejné správy budou vytvořeny lepší podmínky pro boj s různými formami kriminality. Zpřístupnění údajů zlepší také podmínky pro vytváření informačního zázemí, které bude sloužit pro podporu podnikání.

Ministerstvo práce a sociálních věcí připravuje již delší dobu uplatnění elektronického podpisu při podávání žádostí a hlášení změn prostřednictvím internetu. V prosinci 2001 byla slavnostně ukončena výstavba datové sítě systému státní sociální podpory, která pokrývá celou ČR. Tato datová síť umožní podstatné zjednodušení potvrzování dat rozhodných pro přiznání a stanovení výše sociálních dávek. Na internetové adrese www.mpsv.cz v části sociální problematika – státní sociální podpora – formuláře státní sociální podpory najdete více než dvacet elektronických formulářů žádostí, potvrzení, dokladů a prohlášení. Tyto formuláře můžete buď vytisknout a ručně vyplnit, nebo je vyplnit elektronicky, vytisknout, podepsat a výtisk odeslat.

Do již zmiňované datové sítě byly napojeny také všechny úřady práce a byla vytvořena centrální databáze volných pracovních míst.


Triada, spol. s r. o. Svaz měst a obcí ČR Úřad pro veřejné informační systémy Sdružení pro informační společnost ExMise Asociace krajů České republiky

Copyright © 2002 Triada, spol. s r. o., webmaster@isss.cz
design: Česká vydavatelská pro internet, s. r. o. /webhouse.cz/