ProgramEnglish version
Program
Výbory
Pořadatelé
Partneři
Mediální partneři
Konference ISSS 2002 Hradec Králové
ISSS 99

Hradec Králové -- hostitelské město

Regina
I. virtuální vernisáž
1. virtuální vernisáž

Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis


Tisková zpráva

26. 3. 2002, 10.00

Pro sjednocení evropského procesu decentralizace

Důležitým nástrojem na podporu evropské soudržnosti a rozšíření EU je Evropský systém pro síťové domény orgánů místní správy (EUSlanD – European System for Local Authorities Networking Domains). Tento pružný a otevřený systém určený pro orgány místní a regionální správy je založený na společném modelu pro řízení sdílení informací a práci v síti (networking). Značně usnadňuje výměnu informací v hlavních oblastech největšího zájmu evropských orgánů místní správy: možnosti financování v rámci programů EU, implementace evropské legislativy na regionální úrovni, porovnání řešení dopravy ve větších městech, politika zaměstnanosti orgánů místní a regionální správy, inovace na místní a regionální úrovni vycházející z ICT a sledování nových technologií.

Do systému EUSlanD byl začleněn nový prvek "crawler" -- interaktivní nástroj pro řízení sběru dat a informací, který umožňuje získávat informace, jež jsou k dispozici na internetu a v dalších specifických veřejných i soukromých databázích. EUSlanD crawler bude zajišťovat součinnost veřejných vyhledávacích systémů nezávislých na internetu a pokud možno některých dalších speciálních vyhledávacích systémů.

Základním cílem tohoto projektu je posílit a sjednotit proces decentralizace probíhající v Evropě a přispět ke zvýšení efektivnosti orgánů místní a regionální správy v decentralizované společnosti.


Triada, spol. s r. o. Svaz měst a obcí ČR Úřad pro veřejné informační systémy Sdružení pro informační společnost ExMise Asociace krajů České republiky

Copyright © 2002 Triada, spol. s r. o., webmaster@isss.cz
design: Česká vydavatelská pro internet, s. r. o. /webhouse.cz/