ProgramEnglish version
Program
Výbory
Pořadatelé
Partneři
Mediální partneři
Konference ISSS 2002 Hradec Králové
ISSS 99

Hradec Králové -- hostitelské město

Regina
I. virtuální vernisáž
1. virtuální vernisáž

Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis


Tisková zpráva

21. 3. 2002

V. ročník konference Internet ve státní správě a samosprávě (ISSS 2002) se blíží

Letošní, již pátý ročník konference Internet ve státní správě a samosprávě, se uskuteční ve dnech 25. a 26. března v kongresovém centru Aldis v Hradci Králové. Hlavním pořadatelem setkání zástupců státní správy a samosprávy, politiků i řady předních odborníků je společnost TRIADA. Na přípravě tohoto ročníku se dále podílí Svaz měst a obcí ČR, Asociace krajů ČR, ÚVIS, SPIS a agentura ExMise Public Relations. Generálním partnerem akce je Česká spořitelna, hlavními partnery již tradičně IBM, KPNQwest, Microsoft, Novell, Oracle a partnery AutoCont, Český Telecom a PVT.

Zájem o konferenci rok od roku roste a počet účastníků letošního ročníku opět překročí 1500. Oproti tomu firem, které se zde budou prezentovat, se přihlásilo 65. Do Hradce Králové zavítá na počátku posledního březnového týdne kromě zástupců organizací a úřadů veřejné správy i řada politiků, představitelů firem z oblasti ICT a také odborníků z akademické i technologické sféry, kteří mají co říci k tématu elektronizace veřejné správy a k souvisejícím problémům. Úzká spolupráce s podobně orientovanými iniciativami v zemích Evropské unie přiláká i letos několik významných představitelů Evropské komise i další zahraniční hosty.

V mezinárodní části konference, v rámci prezentace evropských sítí, vystoupí prezidenti těchto organizací, paní Gotzel (Telecities), pan Macbeth (ERIS@), pan Ossandon (ELANET)a dále pan Wenzel -- generální ředitel CEMR. Přítomni budou též zástupci Evropské komise (p. Santucci, p.Cairoli) a zástupci asociací kandidátských zemí.

"Konference ISSS se v uplynulých čtyřech letech stala důležitým fórem pro pravidelné hodnocení pokroku v oblasti využití informačních a komunikačních technologií na místní, regionální a celostátní úrovni," říká RNDr. Tomáš Renčín, výkonný ředitel konference. "V letošním roce bude její podoba ještě pracovnější než kdykoli předtím. Soustředíme se totiž na konkrétní diskuse o tom, jak upravit mechanismy fungování veřejné správy, aby s pomocí existujících a dostupných technologií pracovala rozumněji, levněji a rychleji."

Právě slogan "rozumněji, levněji, rychleji" je hlavním mottem letošního ročníku ISSS, kde bude kladen největší důraz na definování dalších postupů vedoucích k rychlému přijetí a integrování myšlenky e-governmentu. Cílem ISSS 2002 je akcelerovat přijetí moderních trendů v oblasti elektronizace správy věcí veřejných, využít unikátní možnosti k výměně zkušeností a porovnat je s podobnými zkušenostmi v celoevropském kontextu. To vše by v konečném důsledku mělo vést k podstatnému zjednodušení a zefektivnění každodenního styku státu s občanem.

Problematika e-governmentu na lokální úrovni a srovnání zkušeností zástupců asociací a municipalit z kandidátských zemí v kontextu iniciativy eEurope+ a diskuse se zástupci evropských organizací, bude těžištěm zahraniční části konference.

V programu konference ISSS 2002 se vedle tradičních přednáškových bloků objevuje i zcela nově koncipovaný pořad "Bez e-munity", v němž budou diskutovat zástupci všech parlamentních politických stran. Mezi dalšími důležitými tématy se objeví elektronický podpis, nabídka elektronických služeb občanům, e-procurement, informatizace krajských úřadů, geografické informační systémy a samozřejmě také problematika financování těchto kroků. Tradičním oživením bude i vyhlášení výsledků několika průběžné probíhajících soutěží, jako je například Zlatý erb – soutěž o nejlepší internetové stránky měst, obcí a regionů, kterou vyhlašuje Svaz měst a obcí České republiky a Ministerstvo vnitra České republiky. Oceněni budou také výherci soutěží Český zavináč, Geoaplikace roku, Biblioweb a Eurocrest.

Více informací o ISSS 2002 i minulých ročnících konference lze najít na adrese www.isss.cz.

Prokop Konopa


Triada, spol. s r. o. Svaz měst a obcí ČR Úřad pro veřejné informační systémy Sdružení pro informační společnost ExMise Asociace krajů České republiky

Copyright © 2002 Triada, spol. s r. o., webmaster@isss.cz
design: Česká vydavatelská pro internet, s. r. o. /webhouse.cz/