ProgramEnglish version
Program
Výbory
Pořadatelé
Partneři
Mediální partneři
Konference ISSS 2002 Hradec Králové
ISSS 99

Hradec Králové -- hostitelské město

Regina
I. virtuální vernisáž
1. virtuální vernisáž

Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis


Tisková zpráva

19. 3. 2002

Geoaplikace roku 2001

V pondělí 25. března 2002 vrcholí v Hradci Králové v rámci konference "Internet ve státní správě a samosprávě" třetí ročník soutěže Geoaplikace roku. Jejím smyslem je představit prostřednictvím zdařilých projektů nejrůznější možnosti, které nabízejí geografické informační systémy (GIS) a dálkový průzkum Země (DPZ) pro zlepšení výkonu veřejné správy. Geoaplikaci roku již tradičně vyhlašuje Česká asociace pro geoinformace spolu s komisí ISMO Svazu měst a obcí České republiky. Záštitu nad třetím ročníkem soutěže převzal pan RNDr. Josef Postránecký, náměstek ministra vnitra pro reformu veřejné správy.

Předmětem soutěže jsou realizované projekty, které s využitím geografických informačních systémů, případně dálkového průzkumu Země a Internetu nebo Intranetu slouží některému z orgánů veřejné správy pro podporu provozu správních agend a plánovacích, rozhodovacích, kontrolních aj. činností, které souvisejí se správou území. Přihlašovány mohou být pouze funkční aplikace, tzn. skutečně sloužící pro výkon veřejné správy.

Soutěží se ve třech kategoriích -- podle územní působnosti orgánů veřejné správy využívajících GIS a DPZ:

  1. Česká republika,
  2. regiony, kraje a okresy,
  3. města a obce.

Odborné pětičlenné poroty hodnotí u přihlášených projektů zejména:

  • praktický přínos pro výkon veřejné správy (zrychlení výkonu a rozhodování v reálném čase, zpracování větších objemů dat, zlepšení veřejných informačních služeb),
  • posílení mezioborové, regionální a mezisektorové spolupráce.

Projekty oceněné cenou Geoaplikace 2001 budou na konferenci ISSS prezentovány v průběhu bloku “Geoinformace, Internet a veřejná správa” v úterý 26. března dopoledne a na výstavě posterů. Podmínky soutěže, pravidla a kritéria hodnocení a výsledky předešlých ročníků s ukázkami projektů úspěšných v letech 2000 a 2001 najdou zájemci na www.cagi.cz.

Ing. Eva Pauknerová, ředitelka CAGI, eva.pauknerova@terezango.cz


Triada, spol. s r. o. Svaz měst a obcí ČR Úřad pro veřejné informační systémy Sdružení pro informační společnost ExMise Asociace krajů České republiky

Copyright © 2002 Triada, spol. s r. o., webmaster@isss.cz
design: Česká vydavatelská pro internet, s. r. o. /webhouse.cz/