ProgramEnglish version
Program
Výbory
Pořadatelé
Partneři
Mediální partneři
Konference ISSS 2002 Hradec Králové
ISSS 99

Hradec Králové -- hostitelské město

Regina
I. virtuální vernisáž
1. virtuální vernisáž

Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis


Tisková zpráva

18. 3. 2002

ÚVIS na konferenci Internet ve státní správě a samosprávě 2002

Úřad pro veřejné informační systémy (ÚVIS) je garantem V. mezinárodní konference Internet ve veřejné správě a samosprávě (ISSS). Konference se uskuteční ve dnech 25.--26. 3. 2002 v Hradci Králové v Kongresovém centru Aldis a je věnovaná problematice státní správy a samosprávy a úloze informačních technologií v procesu vývoje a modernizace obou oblastí.

Konference se stala tradičním setkáním osobností a institucí, které se zabývají budováním informačních společnosti v České republice. Mezi účastníky jsou představitelé vlády, parlamentu a ústředních orgánů, zástupci obcí, měst, okresů a krajů. Vedle poslanců a členů vlády zde budou hejtmani, primátoři, starostové a informatici ze všech stupňů veřejné správy. Spolu s nimi se zde prezentují všechny významné společnosti z oblasti informačních a komunikačních technologií. Ze zahraničí se zúčastní zástupci Evropské komise, kandidátských zemí a prezidenti organizací Telecities, Erisa a Elanet.

Předseda ÚVIS ing. Jiří Krump vystoupí při zahájení konference s příspěvkem o strategii e-Government a úloze ÚVIS. Jeho další příspěvky jsou součástí několika bloků, kde přítomné bude informovat o modelech financování projektů informatizace a jejich legislativní podpoře nebo zahraniční účastníky o iniciativě eEurope+ a její implementaci v podmínkách ČR.

V jednotlivých konferenčních místnostech bude možné kromě jiného si vyslechnout odborné prezentace o projektech a službách ÚVIS – Bezpečnost informačních systémů, Bezpečnostní politika ISVS, e-Government a portály, Portál VS v kontextu eGovernmentu, Standard ISVS pro provoz e-podatelny, Zelená kniha o elektronickém obchodu, Domény 3. řádu ve VS.

ÚVIS svou činnost a služby prezentuje na ploše cca 80 m2 ve druhém patře budovy Aldis před Přednáškovým sálem. Na 6 počítačích budou instalovány on-line aplikace, které si budou moci účastníci osobně vyzkoušet za asistence odborníků:

ÚVIS e-podatelna
ČÚZK Informační systém katastru nemovitostí
ČSÚ Zveřejňování výsledků sčítání lidu, domů a bytů
Prezentace voleb
Registr ekonomických subjektů
Seznámení s možností používat statistické údaje
ÚPV Databáze českých národních ochranných známek
Databáze patentů a užitných vzorů
Databáze průmyslových vzorů
MF ČR Registr plátců DPH a spotřební daně
Elektronické zpracování písemností (Přiznání silniční daně a daně z nemovitostí ) Elektronické zpracování písemností -- testovací režim
MPO ČR Integrovaný systém informací pro podnikatele a export

Současně budou probíhat nonstop projekce na plátně. Zde budou mít návštěvníci možnost shlédnout animovaný naučný 4-dílný film o e-podpisu a jak funguje e-podatelna, včetně praktického předvedení funkčnosti e-podatelny. Zúčastněné resorty budou informovat o své činnosti prostřednictvím prezentací v Power Pointu.

Barbara Milbauerová, tisková mluvčí ÚVIS


Triada, spol. s r. o. Svaz měst a obcí ČR Úřad pro veřejné informační systémy Sdružení pro informační společnost ExMise Asociace krajů České republiky

Copyright © 2002 Triada, spol. s r. o., webmaster@isss.cz
design: Česká vydavatelská pro internet, s. r. o. /webhouse.cz/