AgendaCeska verze
Agenda
Committees
Organizers
Main Partners
Partners
ISSS 2002 Conference Hradec Kralove
ISSS 99

Regina
1st virtual vernissage
First virtual vernissage

Congress Centre ALDIS, Hradec Kralove, Czech Republic


Press Release

02/13/2013

Lokální digitální agenda v regionu V4

Poznatky, získané během spolupráce subjektů veřejné správy, asociací a institucí z členských zemí Visegrádu – ČR, Slovenska, Polska a Maďarska – V4 byly doplněny diskusemi partnerů a vyjádřeními jejich představitelů k sadě otázek zaměřených na uplatnění ICT v územní samosprávě. Závěrečné hodnocení se orientuje především na vnímání významu ICT v kontextu jiných rozvojových priorit a potřeb samospráv, na prioritní témata z oblasti informatizace, dosažené úspěchy, problémy k řešení, uplatňování strategického plánování, vztah samospráv a státu, spolupráci v mezinárodním měřítku či mechanismy financování ICT projektů.

Svá stanoviska poskytli Zdeněk Ryšavý, radní Kraje Vysočina pro oblast informatiky (do října 2012), Dan Jiránek, předseda SMO ČR, primátor statutárního města Kladna, Eva Vorlíčková, radní hl. m. Prahy pro oblast informatiky, Svatoslav Novák, prezident ICT Unie, Marián Minarovič, generální sekretář Únie miest Slovenska, István Zachariaš, primátor města Moldava nad Bodvou, Andrzej Janicki, prezident nadace Alfa Omega a Barbara Szymanska, CIO města Gdansk. Úryvky z jejich vyjádření jsou uvedeny v úvodu závěrečné publikace, kterou je zájemcům k dispozici na stránkách www.kr-vysocina.cz/LDA-V4, případně u jednotlivých partnerů projektu.

Stěžejní část publikace tvoří statistiky, v nichž je pomocí vybraných indikátorů nastíněn stav rozvoje informační společnosti ve velké části Evropy, a příklady projektů samospráv ze všech čtyř zemí Visegrádu. Na základě získaných dat jsou pak závěry shrnuty do několika okruhů a stručně jsou formulována i základní doporučení pro samosprávy.

Témata týkající se ICT a e-governmentu v územních samosprávách byla diskutována za účasti partnerů projektu na konferencích ISSS/V4DIS 2012, kongresu ITAPA 2012 v Bratislavě a při dalších pracovních setkáních na národní úrovni. Aktivity projektu LDA-V4 byly rovněž prezentovány na semináři v Bruselu za účasti zástupců Evropské komise a řady regionů EU.


Triada Ltd. The Union of Towns and Communities of the Czech Republic The Office for Public Information Systems Information Society Association ExMise

Copyright © 2002 Triada Ltd., webmaster@isss.cz
design: Ceska vydavatelska pro internet, Ltd. /webhouse.cz/