AgendaCeska verze
Agenda
Committees
Organizers
Main Partners
Partners
ISSS 2002 Conference Hradec Kralove
ISSS 99

Regina
1st virtual vernissage
First virtual vernissage

Congress Centre ALDIS, Hradec Kralove, Czech Republic


Press Release

04/04/2012

Devátý ročník konference V4DIS úspěšně skončil

Konference V4DIS je tradiční součástí dlouhodobého projektu, který byl zahájen v roce 2004 a jenž se zaměřuje se na využití informačních a komunikačních technologií ve státní správě a samosprávě zemí V4, vývoj moderních elektronických služeb pro občany, výměnu zkušeností a prezentaci vybraných projektů. Podobně jako v předchozích létech podpořil konferenci i letos Mezinárodní visegrádský fond (IVF).

Osobní záštitu konferenci V4DIS poskytl stejně jako v minulosti řemysl Sobotka, první místopředseda Senátu Parlamentu České republiky, který jako obvykle zdůraznil, jak je mu spolupráce a výměna zkušeností mezi sousedícími zeměmi s podobnou ekonomikou, historickým vývojem i řadou společných problémů blízká. O srovnání vývoje v zemích V4 a zároveň o příklady úspěšných projektů se samozřejmě zajímali i zástupci řady ministerstev, státních orgánů i samospráv, kteří se účastnili národní konference ISSS.

„Fakt, že konference V4DIS je již řadu let tradiční součástí královéhradecké konference, nás těší, ale na druhé straně to představuje i značný závazek,“ říká RNDr. Tomáš Renčín, výkonný ředitel konference ISSS/LORIS/V4DIS. „Věřím, že i v dalších létech budeme ve spolupráci s Mezinárodním visegrádským fondem v našich aktivitách pokračovat a že alespoň částečně přispějeme k dalšímu rozvoji informační společnosti v této části Evropy.“

Mezi hlavními tématy konference v letošním roce opět byly především projekty z oblasti e-turismu, otázky týkající se dalšího rozvoje přeshraniční spolupráce, zkušenosti z implementace moderních technologií v širokém spektru oblastí souvisejících s veřejnou správou a ukázky best practices. Přemysl Sobotka, první místopředseda Senátu Parlamentu ČR předal pamětní listy oceněným účastníkům soutěže JuniorErb zaměřené na aktivity mladých talentovaných lidí v zemích V4, kteří se aktivně zapojují do správy věcí veřejných. Mezinárodní, respektive visegrádský, rozměr má také soutěž EuroCrest – ocenění za webové stránky letos převzali zástupci tří měst z ČR, Polska a Slovenska.


Triada Ltd. The Union of Towns and Communities of the Czech Republic The Office for Public Information Systems Information Society Association ExMise

Copyright © 2002 Triada Ltd., webmaster@isss.cz
design: Ceska vydavatelska pro internet, Ltd. /webhouse.cz/