AgendaCeska verze
Agenda
Committees
Organizers
Main Partners
Partners
ISSS 2002 Conference Hradec Kralove
ISSS 99

Regina
1st virtual vernissage
First virtual vernissage

Congress Centre ALDIS, Hradec Kralove, Czech Republic


Press Release

12/01/2010

Konference V4DIS v dubnu 2011 již po osmé

Záštitu nad konferencí V4DIS převzal podobně jako v předchozích létech Přemysl Sobotka, místopředseda Senátu Parlamentu České republiky, který v posledních létech pravidelně zdůrazňuje, že "podobné akce spolehlivě potvrzují, že regionální spolupráce a výměna zkušeností má hluboký smysl, zvlášť když se jedná o sousední země s podobnou ekonomikou, historickým vývojem i řadou společných problémů."

"Chceme dále podpořit výměnu zkušeností v oblasti rozvoje e-governmentu a souvisejících oblastí, jako je například e-turismus, a to na stabilní mezinárodní platformě, kterou se nám v posledních létech podařilo s podporou Mezinárodního visegrádského fondu vybudovat," říká RNDr. Tomáš Renčín, výkonný ředitel konference. "Věřím, že připravovaná akce opět výrazně přispěje k dalšímu rozvoji informační společnosti na obecní i regionální úrovni, stejně jako k posílení spolupráce měst a regionů v zemích V4."

Mezi hlavními tématy konference nebudou jako obvykle chybět například projekty z oblasti e-turismu, otázky týkající se dalšího rozvoje přeshraniční spolupráce, zkušenosti z implementace moderních technologií v širokém spektru oblastí souvisejících s veřejnou správou a ukázky best practices. Tradiční součástí konference V4DIS bude i prezentace aktivit mladých talentovaných lidí, kteří se aktivně zapojují do správy věcí veřejných a prostřednictvím soutěže Junior Erb porovnávají vlastní projekty a vyměňují si cenné zkušenosti. Zástupci veřejné správy zemí V4 rovněž převezmou ocenění udělená v rámci tradiční soutěže EuroCrest.

Hlavním organizátorem konference V4DIS 2011 je sdružení Český zavináč, na přípravě akce se dále podílejí Univerzita Hradec Králové, Magistrát hl. m. Prahy a partneři ze zemí V4 – Únia miest Slovenska, město Karcag (Maďarsko) a nadace Alfa-Omega Foundation, města Walbrzych, Radkow a okres Swidnica (Polsko).


Triada Ltd. The Union of Towns and Communities of the Czech Republic The Office for Public Information Systems Information Society Association ExMise

Copyright © 2002 Triada Ltd., webmaster@isss.cz
design: Ceska vydavatelska pro internet, Ltd. /webhouse.cz/