AgendaCeska verze
Agenda
Committees
Organizers
Main Partners
Partners
ISSS 2002 Conference Hradec Kralove
ISSS 99

Regina
1st virtual vernissage
First virtual vernissage

Congress Centre ALDIS, Hradec Kralove, Czech Republic


Press Release

02/23/2009

Vše o datových schránkách na www.datoveschranky.info

Zdeněk Zajíček, náměstek ministra vnitra

Musím říci, že uspokojivě. Snažíme se splnit vše, co jsme před časem naplánovali -- intenzivně komunikujeme s celou veřejnou správou, jezdíme, přednášíme a vysvětlujeme, spustili jsme speciální webové stránky a zahájili činnost telefonické informační linky. Připravili jsme typové projekty, jež obcím a městům pomohou získat potřebné technologie, a společně s Českou poštou, která bude provozovatelem celého informačního systému datových schránek dolaďujeme další detaily včetně otázek bezpečnosti, financování provozu apod.

V současné době je jasné, že úspěch dalšího rozvoje eGovernmentu v ČR je do značné míry závislý na tom, jak rychle se používání datových schránek rozšíří. Proto připravujme poměrně rozsáhlou informační kampaň pro uživatele z řad veřejné správy, právnických či podnikajících fyzických osob i běžných občanů. Tato kampaň by měla probíhat po celý letošní rok, nejintenzivněji v období dubna a září, a poté by ji měla převzít Česká pošta v rámci propagace svých služeb.

Celý projekt bereme jako velkou výzvu a uvědomujeme si řadu rizik, která jsou s jeho realizací spojená. Víme, že klíčovou podmínkou úspěchu je vedle zvládnutí technického řešení i zajištění maximální informovanosti uživatelů o výhodách a možnostech, které projekt přináší. Věřím, že se nám to společně podaří.


Triada Ltd. The Union of Towns and Communities of the Czech Republic The Office for Public Information Systems Information Society Association ExMise

Copyright © 2002 Triada Ltd., webmaster@isss.cz
design: Ceska vydavatelska pro internet, Ltd. /webhouse.cz/