AgendaCeska verze
Agenda
Committees
Organizers
Main Partners
Partners
ISSS 2002 Conference Hradec Kralove
ISSS 99

Regina
1st virtual vernissage
First virtual vernissage

Congress Centre ALDIS, Hradec Kralove, Czech Republic


Press Release

04/07/2008, 15:00

Na pořadu jednání je elektronizace zdravotnictví

První část programu je věnována konkrétním příkladům řešení některých oblastí zdravotnictví a podílí se na ní řada odborníků, kteří se na tuto oblast specializují, mimo jiné z firem jako Siemens IT Solutions and Services, Adastra, ČD-Telematika nebo Telefonica O2. 

Ve druhé části se přednášky zaměřují především na koncepční otázky rozvoje eHealth -- se svými příspěvky vystoupí Mgr. Ivo Hartmann MBA z Ministerstva zdravotnictví ČR, MUDr. Petr Zimmermann za Asociaci krajů ČR, Ing. Radek Papp z VZP, MUDr. Pavel Neugebauer ze Sdružení praktických lékařů pro děti a dorost nebo MUDr. Milan Cabrnoch, poslanec Evropského parlamentu a jeden ze zakladatelů Českého národního fóra pro eHealth, které se podílelo na přípravě celého tematického bloku.

Třetí část programu je opět věnována konkrétním řešením, tentokrát ve spolupráci s Fakultní nemocnicí Hradec Králové a firmami ICZ, STAPRO, IBM ČR nebo T-Systems ČR.

Závěrečná část bloku eHealth se zaměřuje na problematiku veřejné správy včetně interoperability a financování tohoto sektoru. Na pořad jednání se postupně dostane celková koncepce eHealth v ČR, otázky spojené s elektronickou preskripcí, elektronickým identifikátorem či způsoby předávání informací. Řada přijde i na systém objednávání pacientů přes internet nebo na možnosti financování rozvoje zdravotnického IT a návratnost investic.


Triada Ltd. The Union of Towns and Communities of the Czech Republic The Office for Public Information Systems Information Society Association ExMise

Copyright © 2002 Triada Ltd., webmaster@isss.cz
design: Ceska vydavatelska pro internet, Ltd. /webhouse.cz/