AgendaCeska verze
Agenda
Committees
Organizers
Main Partners
Partners
ISSS 2002 Conference Hradec Kralove
ISSS 99

Regina
1st virtual vernissage
First virtual vernissage

Congress Centre ALDIS, Hradec Kralove, Czech Republic


Press Release

07/30/2007

Začaly přípravy 11. ročníku konference ISSS

.jpg">Photo

Konference je v současné době nejen uznávanou diskusní platformou a místem pro výměnu zkušeností z mnoha různých oblastí veřejné správy, ale také unikátní příležitostí k prezentaci firmy, projektů či výsledků vaší práce. Mezi účastníky konference bude jako obvykle celá řada politických špiček, zástupců státních orgánů (včetně ministrů, náměstků i šéfů odborů), hejtmani, primátoři, starostové a tajemníci malých i velkých měst a obcí, řada dalších pracovníků státní správy a samosprávy, odborníci i manažeři velkých firem z celého segmentu informačních a komunikačních technologií.

Mezinárodní ráz pak konferenci vedle souběžně běžících částí LORIS a V4DIS dodá účast hostů z řady evropských zemí -- zástupců evropských úřadů a organizací, nevládních organizací, evropských sítí, celostátních institucí, regionů, měst a obcí.

Chystaný jedenáctý ročník konference ISSS/LORIS/V4DIS 2008 má všechny předpoklady navázat na dosavadní úspěšné ročníky -- v posledních letech se na oficiální dvoudenní program zaregistrovalo vždy přes 2 tisíce účastníků, uskutečnilo se více než 250 přednášek a prezentací a ve výstavní části se představilo přes 110 vystavovatelů, především z řad dodavatelů ICT a služeb do sektoru veřejné správy. Poslednímu ročníku konference poskytli osobní záštitu premiér Mirek Topolánek a ministr vnitra Ivan Langer, visegrádskému setkání pak podobně jako v roce předchozím předseda Senátu ČR Přemysl Sobotka. Organizační tým ISSS byl také u příležitosti jubilejního desátého ročníku vyznamenán cenou ministra informatiky ČR určenou osobnostem, sdružením, projektům nebo firmám za významný přínos k rozvoji informační společnosti.

Jedenáctý ročník konference ISSS samozřejmě naváže na dosavadní nejčastější témata, tzn. na problematiku e-governmentu, multiplatformní služby pro občany, portály veřejné správy, komunikační infrastrukturu veřejné správy, systémy GIS, mapové služby nebo bezpečnost. Diskutovat se bude o dalším postupu při elektronizaci veřejné správy, problematice registrů i o ICT v cestovním ruchu, ochraně životního prostředí nebo při krizovém řízení. Na řadu přijdou také informace o financování projektů z fondů EU, novinky v oblasti e-learningu, počítačová gramotnost i vzdělávání, a významnou součástí programu budou i "best practices" měst, obcí a regionů.

Věřím, že i další ročník konference opět výrazně přispěje k dalšímu rozvoji informatizace veřejné správy v České republice a podnítí pozitivní změny i v širším, mezinárodním měřítku. Doufám také, že vás připravovaná široká nabídka témat a příležitostí zaujme, a že se společně s námi budete podílet nejen na úspěšné přípravě a průběhu konference, ale také na ještě širším prosazení moderních technologií do praxe veřejné správy.

Těším se na setkání v Hradci Králové.


Triada Ltd. The Union of Towns and Communities of the Czech Republic The Office for Public Information Systems Information Society Association ExMise

Copyright © 2002 Triada Ltd., webmaster@isss.cz
design: Ceska vydavatelska pro internet, Ltd. /webhouse.cz/