AgendaCeska verze
Agenda
Committees
Organizers
Main Partners
Partners
ISSS 2002 Conference Hradec Kralove
ISSS 99

Regina
1st virtual vernissage
First virtual vernissage

Congress Centre ALDIS, Hradec Kralove, Czech Republic


Press Release

04/14/2006

Setkání zemí Visegrádské čtyřky

Letos se toto setkání uskutečnilo potřetí. Již při prvním ročníku se projekt "DIS-V4" setkal se značným zájmem u pracovníků státní správy, samospráv i u představitelů asociací municipalit a regionů. Nejenom u nás, ale i na Slovensku, v Maďarsku a Polsku se dále rozvíjí v hlavních tématech. Partnery projektu DIS-V4 2006, řízeného Sdružením Český zavináč, jsou Únia miest Slovenska, Združenie miest a obcí Slovenska, Maďarské národní sdružení místních samospráv (TÖOSZ) a polská Alfa Omega Foundation.

Účastníci předchozích dvou ročníků této v zemích Visegrádu největší akce v oblasti eGovernmentu si plně uvědomili a docenili význam, jaký může mít mezinárodní výměna zkušeností z oblasti informatizace veřejné správy, zejména jedná-li se o země se společnými historickými zkušenostmi, podobným ekonomickým potenciálem. Všechny země Visegrádu jsou novými členy Evropské unie a musí řešit obdobné problémy. Hledání společných postupů a koordinace při přípravě nových projektů v oblasti aplikace informačních a komunikačních technologií ve veřejné správě může být mnohem efektivnější.

Visegrádský fond reprezentoval René Kubášek, zástupce ředitele Mezinárodního visegrádského fondu. Ve svém vystoupení ocenil, že konference má také Visegrádský rozměr. Téma informatika a veřejná správa je rozhodně zajímavé pro všechny země Visegrádské čtyřky. Vyzval všechny účastníky, kteří mohou přispět k rozvoji této spolupráce, aby se obraceli na Visegrádský fond s náměty a připomínkami.


Triada Ltd. The Union of Towns and Communities of the Czech Republic The Office for Public Information Systems Information Society Association ExMise

Copyright © 2002 Triada Ltd., webmaster@isss.cz
design: Ceska vydavatelska pro internet, Ltd. /webhouse.cz/