AgendaCeska verze
Agenda
Committees
Organizers
Main Partners
Partners
ISSS 2002 Conference Hradec Kralove
ISSS 99

Regina
1st virtual vernissage
First virtual vernissage

Congress Centre ALDIS, Hradec Kralove, Czech Republic


Press Release

10/03/2006

ISSS 2007 -- již po desáté

.jpg">Photo

Poslední ročník konference byl přitom vůbec nejúspěšnější v historii. Přestože se termín jeho konání opět protknul s obdobím hrozících řek, tajícího sněhu a nebezpečnými záplavami v řadě regionů ČR, sešly se v Hradci Králové opět více než dvě tisícovky politiků, zástupců veřejné správy, odborníků a dodavatelů ICT technologií a řešení. V  průběhu obou dnů programu konference se v 6 sálech uskutečnilo přibližně 250 přednášek a prezentací a svoje produkty, řešení a  služby pro veřejnou správu představila zhruba stovka vystavovatelů. Konference se rovněž zúčastnila celá řada politických špiček a svoje záměry v oblasti informatizace veřejné správy představily i všechny nejsilnější politické strany (ČSSD, KDU-ČSL, KSČM, ODS)

Desátý ročník ISSS samozřejmě naváže na dosavadní nejčastější témata, tzn. na problematiku e-governmentu (především s otázkou "Jak dál?"), multiplatformní služby pro občany, portály veřejné správy, komunikační infrastrukturu veřejné správy, stejně jako na systémy GIS, mapové služby nebo bezpečnost. Diskutovat se bude o další elektronizaci veřejné správy, problematice registrů i o ICT v cestovním ruchu, ochraně životního prostředí nebo při krizovém řízení. Na řadu přijdou také informace o financování projektů z fondů EU, novinky v oblasti e-learningu, počítačová gramotnost i vzdělávání, a významnou součástí programu budou i "best practices" měst, obcí a regionů.

Na konferenci ISSS 2007 opět očekáváme účast řady významných osobností politického života i podnikatelské sféry, a to nejen z České republiky, ale i z mnoha zemí EU, kandidátských zemí i řady států jihovýchodní Evropy. Posledního ročníku se zúčastnili čtyři ministři vlády ČR -- Jiří Havel, Radko Martínek, František Bublan a Dana Bérová, předseda Senátu ČR Přemysl Sobotka, ministr vlády SR Pavol Prokopovič, prezident NKÚ František Dohnal, předseda ODS Mirek Topolánek, hejtmani Evžen Tošenovský a Miloš Vystrčil, předseda Svazu měst a obcí Oldřich Vlasák, primátoři, starostové, představitelé svazů a asociací a řada dalších. Na posledním hradeckém setkání také poprvé prezentoval Christian Rupp rakouský koncept e-governmentu, který je vzorem pro řadu oblastí v naší veřejné správě a bude se i na nadcházející konferenci o možnostech jeho praktické realizace v našich podmínkách hodně diskutovat.

Konference ISSS 2007 bude mít rovněž významný mezinárodní rozměr a vedle tradiční zahraniční části LORIS se již počtvrté uskuteční také visegrádská konference V4DIS (Visegrad Four for Developing Information Society).

Závěrem mi dovolte vyslovit přesvědčení, že jubilejní desátý ročník opět významně přispěje k dalšímu rozvoji e-governmentu a celkovému pokroku v oblasti informatizace veřejné správy v České republice a nejen tam. Pevně věřím, že vás připravovaná široká nabídka témat a příležitostí zaujme.

Těším se na setkání v Hradci Králové.


Triada Ltd. The Union of Towns and Communities of the Czech Republic The Office for Public Information Systems Information Society Association ExMise

Copyright © 2002 Triada Ltd., webmaster@isss.cz
design: Ceska vydavatelska pro internet, Ltd. /webhouse.cz/