AgendaCeska verze
Agenda
Committees
Organizers
Main Partners
Partners
ISSS 2002 Conference Hradec Kralove
ISSS 99

Regina
1st virtual vernissage
First virtual vernissage

Congress Centre ALDIS, Hradec Kralove, Czech Republic


Press Release

04/03/2006, 9:20

Úvodní slovo Dany Bérové, ministryně informatiky ČR

Vážené dámy a vážení panové,

ráda bych touto cestou popřála letošnímu ročníku konference Internet ve státní správě a samosprávě hodně úspěchů, velké množství zajímavých příspěvků a hodně pozorných posluchačů i diskutujících.

Ministerstvo informatiky takovým partnerem do diskuse i pozorným posluchačem rozhodně bude. Konference ISSS je jednou z akcí, na které se každý rok pečlivě připravujeme a kterou vnímáme jako výjimečnou a zároveň příjemnou příležitost k osobním setkáním a debatám se zástupci veřejné správy i širší odborné komunity, tedy s těmi, kterým je určena velká část výstupů a projektů ministerstva.

Stejně jako v loňském roce obsadí ministerstvo v úterý dopoledne Malý sál samostatným blokem přednášek a prezentací. Účastníkům konference a jejich prostřednictvím široké veřejnosti chceme představit novinky v několika hlavních projektech, které ministerstvo ve spolupráci s dalšími partnery v současné době řeší, například dokončení registru živnostenského podnikání, výstavbu jednotného systému dopravních informací a rozvoj mapového serveru Portálu veřejné správy nebo jeho transakční části. Oproti loňskému roku přijíždí Ministerstvo informatiky do Hradce Králové také s několika novými tématy, mimo jiné využitím softwaru s otevřeným zdrojovým kódem ve veřejné správě, prezentací výsledků výběrového řízení na podporu rozšíření vysokorychlostního internetu v České republice či diskusí o koncepci přechodu na digitální televizní vysílání.

Věřím, že konference přinese řadu nových nápadů a pomůže dalšímu rozvoji e-Governmentu v České republice.


Triada Ltd. The Union of Towns and Communities of the Czech Republic The Office for Public Information Systems Information Society Association ExMise

Copyright © 2002 Triada Ltd., webmaster@isss.cz
design: Ceska vydavatelska pro internet, Ltd. /webhouse.cz/