AgendaCeska verze
Agenda
Committees
Organizers
Main Partners
Partners
ISSS 2002 Conference Hradec Kralove
ISSS 99

Regina
1st virtual vernissage
First virtual vernissage

Congress Centre ALDIS, Hradec Kralove, Czech Republic


Press Release

03/14/2006

Cestovní ruch bude jedním z důležitých témat konference ISSS

"Při jednání o rozvoji ICT technologií ve veřejné správě a diskusích o aktuálním vývoji e-governmentu samozřejmě nemůžeme opominout ani roli moderních technologií v cestovním ruchu, problematiku zpřístupňování co největšího množství kvalitních informací a nových elektronických služeb pro domácí i zahraniční turisty. Bez úzké spolupráce mezi celostátní úrovní, regiony, obcemi a podnikateli v cestovním ruchu není další rozvoj v této oblasti myslitelný" říká RNDr. Tomáš Renčín, ředitel konference ISSS.

Právě konference ISSS má všechny předpoklady k tomu, aby se stala významným místem setkání pro všechny profesionály z oblasti cestovního ruchu a zároveň důležitou platformou pro výměnu zkušeností nejen s tuzemskými odborníky, ale i se zahraničními hosty a zástupci nejrůznějších organizací a iniciativ z celého světa.

Konference ISSS je tradičně místem vyhlášení výsledků řady prestižních soutěží a předání významných ocenění. Letos se bude již podruhé udílet také "zvláštní cena ministra pro místní rozvoj" za nejlepší turistickou prezentaci. V loňském roce získaly tuto cenu webové stránky obce Velké Žernoseky.

"Právě webové stránky mohou sehrát významnou roli v dalším rozvoji turistického ruchu," dodává Tomáš Renčín. Statistiky jasně ukazují, že až 70 % turistů, především ze zahraničí, používá internet při plánování svých cest, zejména při kongresové turistice. Ale i jiné typy turistických aktivit ukazují na vysoký podíl internetových informací (50 až 60 %). To je opravdu velká výzva pro všechny, do jejichž kompetence prezentace obce, města nebo regionu patří a chtějí rozvíjet cestovní ruch ve svém regionu.

Vedle typických témat, jako jsou e-government, rozvoj a zkvalitňování využití ICT ve veřejné správě, geografické informační systémy přinese e-turismus řadu podnětných informací. Ministerstvo pro životní prostředí například bude mj. prezentovat svou představu o tom, jak má vypadat ekologicky šetrný cestovní ruch. Konference ISSS 2006 bude opět o jeden tématický rozměr významnější.


Triada Ltd. The Union of Towns and Communities of the Czech Republic The Office for Public Information Systems Information Society Association ExMise

Copyright © 2002 Triada Ltd., webmaster@isss.cz
design: Ceska vydavatelska pro internet, Ltd. /webhouse.cz/