AgendaCeska verze
Agenda
Committees
Organizers
Main Partners
Partners
ISSS 2002 Conference Hradec Kralove
ISSS 99

Regina
1st virtual vernissage
First virtual vernissage

Congress Centre ALDIS, Hradec Kralove, Czech Republic


Press Release

05/16/2023

V rámci visegradské spolupráce se Slovenskem na ISSS 2023 promluvil Ľubomír Andrassy a Ján Ferenčák

„Na konferenci ISSS jezdím už mnoho let a myslím, že je velmi důležité se jezdit dívat za hranice Slovenska, abychom zjistili, jak se to má s digitalizací jinde. Nabírat inspirace a zjistit, jak si s porovnáním se sousedy vedeme. Například Ukrajinci byli nuceni digitalizovat agendu státu kvůli ruské agresi rychle a skokově, na Slovensku i u vás v Česku covid urychlil digitalizaci školství, a tyto těžké situace obecně nás nutí generačně poskočit a zavést takové služby, aby je byli občané schopní využívat,“ říká Ján Ferenčák.

„My v o mnoho vetší míře v rámci státu musíme začít používat data a informace pro strategické plánování, pro nastavování veřejných rozpočtů, abychom lépe digitalizovali. Je nutné mít data, která mají významnou historickou paměť, která jsou validní a přesná, a která pomáhají pracovat s alternativami, aby se politik nerozhodoval jenom na základě dojmů,“ říká Ľubomír Andrassy.

Jan Ferenčák na ISSS 2023
Jan Ferenčák na ISSS 2023

Triada Ltd. The Union of Towns and Communities of the Czech Republic The Office for Public Information Systems Information Society Association ExMise

Copyright © 2002 Triada Ltd., webmaster@isss.cz
design: Ceska vydavatelska pro internet, Ltd. /webhouse.cz/