AgendaCeska verze
Agenda
Committees
Organizers
Main Partners
Partners
ISSS 2002 Conference Hradec Kralove
ISSS 99

Regina
1st virtual vernissage
First virtual vernissage

Congress Centre ALDIS, Hradec Kralove, Czech Republic


Press Release

08/25/2022

Miloš Vystrčil předal výhercům 24. ročníku Zlatého erbu pamětní listy

Miloš Vystrčil

Ceremoniál zahájil proslovem Miloš Vystrčil, který účastníkům pogratuloval k ocenění v soutěži a vyzdvihl přínos soutěže samotné.

„Přínos Zlatého erbu vidím především v tom, že pomáhá městům a obcím vylepšovat weby. Obecní weby i přes nízkou návštěvnost vnímám v současné době sociálních sítí jako platformu, na kterou se mohu spolehnout, že na ni vždy najdu pravdivé a užitečné informace.“

Následně slovo dostal ředitel soutěže Tomáš Holenda, který nechal vzpomenout na „otce zakladatele“ a jejich přínos k rozvoji webů měst a obcí skrze Zlatý erb. Zlatý erb v roce 1999 založili Jan Savický, zakladatel jihlavské firmy Webhouse, František Dohnal, bývalý primátor města Jihlavy a hejtman Kraje Vysočina, a Tomáš Renčín, ředitel konference ISSS a předseda spolku Český zavináč, který soutěž Zlatý erb vyhlašuje.

„Dobře zpracovaný web obce, který splňuje všechny zákonem dané nezbytnosti, navíc pomáhá úředníkům v práci. Čili úředníci se pak nesmí leknout, že budou mít na úřadech prázdno, jelikož si občané všechno zařídili přes web,“ řekl v nadsázce poslední řečník Tomáš Renčín.

Ocenění v podobě pamětního listu převzali také zástupci Královéhradeckého kraje. Jejich datový portál Data KHK se stal nejinovativnější elektronickou službou v republice.

„Pamětní list, který jsme obdrželi z rukou předsedy Senátu Parlamentu České republiky Miloše Vystrčila vnímáme jako významné ocenění práce celého týmu, který stojí za datovým portálem DATA KHK a každý den data z nejrůznější oborů shromažďují, třídí, analyzují, a především je zpracovávají do přehledné podoby, aby je mohla využívat co nejširší veřejnost,“ řekl první náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje Pavel Bulíček odpovědný za oblast informačních technologií a inovací.

Společná fotografie

Triada Ltd. The Union of Towns and Communities of the Czech Republic The Office for Public Information Systems Information Society Association ExMise

Copyright © 2002 Triada Ltd., webmaster@isss.cz
design: Ceska vydavatelska pro internet, Ltd. /webhouse.cz/