AgendaCeska verze
Agenda
Committees
Organizers
Main Partners
Partners
ISSS 2002 Conference Hradec Kralove
ISSS 99

Regina
1st virtual vernissage
First virtual vernissage

Congress Centre ALDIS, Hradec Kralove, Czech Republic


Press Release

08/02/2020

Osobnosti vítají podzimní termín konference

Jiří Běhounek, hejtman Kraje Vysočina Život a jeho zákruty vytvářejí mnohdy nečekané situace. ISSS jako velice tradiční akce nemohla z důvodů infekce být v pravidelném termínu. To však nikterak nesnížilo, podle mých informací, zájem o tuto konferenci a její posunutí na říjen vnímám jako vynikající rozhodnutí. V složité situaci je cenné, že jsme na tradiční akce a aktivity nerezignovali, a tak se těším na setkání v Hradci Králové s vynikajícím programem. V Aldisu na viděnou.

Jiří Běhounek, hejtman Kraje Vysočina, spolupořadatele konference

Ivan Bartoš, Poslanec PSP ČR, předseda PirátůOd minulé ISSS došlo v digitální legislativě k velkým změnám. Máme platný zákon o právu občana na digitální služby, který jsme zde s vládním zmocněncem pro digitalizaci a IT a prezidentem ICT Unie společně před rokem představili a který letos vyhrál anketu Zákon roku pořádanou Deloitte Legal. Dalšími počiny byly Digitálně technická mapa v novele zákona o zeměměřictví, novela bankovního zákona usnadňující ověřený přístup k službám veřejné správy přes bankovní identitu a zavedení digitálního stavebního deníku. Jsem rád, že alespoň v oblasti legislativy můžeme být s tempem digitalizace dočasně spokojeni. V období do Vánoc je třeba ještě projednat a schválit balík zákonů DEPO.

Nyní je důležité soustředit se na faktickou realizaci a akceleraci projektů, které s těmito zákony souvisí. Koronakrize a lockdown dění v zemi ukázaly, jak je důležitá digitální obslužnost běžných agend života občana i firem. Věřím, že právě digitální a inovační projekty dostanou v boji s krizí zelenou, neboť nejenže přináší komfort a zjednodušení každodenního života, ale také šetří lidem i státu peníze, které v následujícím období budeme potřebovat na další investiční projekty. Berme krizi jako šanci a nový odrazový můstek pro digitální Česko již v roce 2021.

Ivan Bartoš, poslanec PSP ČR, předseda Pirátů

Vladimír Dzurilla, vládní zmocněnec pro informační technologie a digitalizaci Duben mám rád. Nejen proto, že viditelně začíná jaro, ale i díky možnosti potkat spoustu známých a přátel najednou. Avšak konference ISSS není jen o potkávání se. Je skvělou příležitostí dozvědět se na jednom místě a v krátkém čase co je nového napříč ministerstvy, úřady, municipalitami. Jak pokračuje práce na vylepšování našich služeb pro občany, jaké jsou další plány a záměry. Její náplň je inspirací pro celou veřejnou správu. Jsem rád, že navzdory situaci letos tu šanci se vidět a dozvědět novinky dostaneme. Budu se na všechny těšit v Aldisu v říjnu.

Vladimír Dzurilla, vládní zmocněnec pro informační technologie a digitalizaci

Milan Hašek, ředitel Veřejného sektoru České spořitelny, a. s.Již 23 let se setkáváme na konferenci ISSS, která se postupně stala i díky podpoře České spořitelny hlavní domácí platformou pro diskuse o zásadních výzvách spojených s digitalizaci státní správy. Požadavky na digitalizaci dále vzrostly i v souvislosti s opatřeními proti šíření koronavirové pandemie. Česká spořitelna a některé další banky se chystají přispět k urychlení digitalizace tím, že umožní, aby prostřednictvím bankovní identity mohli lidé plošně prokazovat svoji totožnost v kyberprostoru – ať již při komunikaci se státními institucemi, anebo se soukromými provozovateli digitálních služeb. Věřím, že letošní prezentace projektu utvrdí účastníky konference ISSS v přesvědčení, že využití bankovní identity může výrazně přispět k rozmachu e-governmentu v Česku.

Milan Hašek, ředitel Veřejného sektoru České spořitelny, a. s.

Roman Knap, generální ředitel České pošty, s. p.Ledňáček říční, mezinárodní vesmírná stanice ISS a konference ISSS 2020. Zdánlivě nesouvisející entity, ale o to cennější je jejich existence v dnešní nejisté době. Těším se v říjnu na tradiční dubnové setkání v Hradci Králové.

Roman Knap, generální ředitel České pošty, s. p.

Bohuslav Cempírek, generální ředitel Skupiny ICZSkupina ICZ je dlouhodobým partnerem konference ISSS, kterou vnímáme jako významnou a mnohostranně užitečnou platformu pro setkávání a vzájemnou inspiraci zástupců veřejné správy a spolupracujících organizací. Proto, když nás organizátoři požádali o podporu „náhradní“ podzimní konference ISSS 2020: Nové perspektivy, dlouho jsme neváhali a rádi jsme tuto akci podpořili. Těším se na viděnou v říjnu v Hradci!

Bohuslav Cempírek, generální ředitel Skupiny ICZ

Jan Pokorný Mám rád konferenci ISSS. Každý rok před jejím zahájením přijdu do Aldisu o hodinu dřív a pozoruji, jak se hlavní sál plní. Do zákulisí za pódiem pak postupně přicházejí politici, manažeři, experti na IT a veřejnou správu. Mezi nimi se proplétá s mobilem u ucha Tomáš Renčín. Pak se ozve znělka a jdeme na pódium. Přede mnou je každý rok těžký úkol – aby vás to bavilo a abychom se něco nového dozvěděli. A taky aby se nikdo neurazil. A aby každý dostal přibližně stejný prostor. Když hned po začátku zatleskáte nebo se zasmějete, oddechnu si. Jo, to půjde, říkám si. Tedy – říkával jsem si. Letos na jaře se v Hradci Králové nepotkáme a všichni to chápeme. A těšíme se, že nám to v říjnu vyjde. A že to půjde.

Jan Pokorný, moderátor


Triada Ltd. The Union of Towns and Communities of the Czech Republic The Office for Public Information Systems Information Society Association ExMise

Copyright © 2002 Triada Ltd., webmaster@isss.cz
design: Ceska vydavatelska pro internet, Ltd. /webhouse.cz/