AgendaCeska verze
Agenda
Committees
Organizers
Main Partners
Partners
ISSS 2002 Conference Hradec Kralove
ISSS 99

Regina
1st virtual vernissage
First virtual vernissage

Congress Centre ALDIS, Hradec Kralove, Czech Republic


Press Release

04/03/2017, 9:30

Premiér Bohuslav Sobotka v Malém sále

Photo -- Photo -- Photo -- Photo

Jako první se za předsednickým pultem objevil premiér Bohuslav Sobotka a ve stručném projevu zhodnotil aktuální stav e-governmentu v ČR. Zmínil také význam posílení kybernetické bezpečnosti, nutnost dalšího rozvoje komunikační infrastruktury a oznámil i výběr nového koordinátora digitální agendy ČR.

Nad problematikou e-governmentu se pak stručně zamyslel hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek, a to především z pohledu samospráv. Zdůraznil také potřebu dobré koordinace aktivit na všech úrovních veřejné správy.

Na tyto dva vstupy pak navázali zástupci PS Parlamentu Věra Kovářová a Ivan Pilný, kteří se věnovali především otázkám elektronické identity, sdílení dat mezi orgány státní správy, dostupným elektronickým službám a jejich využívání, respektive nevyužívání občany.

Jako poslední řečník úvodního bloku jubilejního ročníku konference ISSS pak vystoupil prezident ICT Unie Zdeněk Zajíček – po představení iniciativy 202020 a jejích aktivit hovořil o online službách, dostupných aplikacích a nevyhýbal se ani značně kritickému hodnocení. Na to poté reagoval premiér Sobotka a zdůraznil, že pro rychlejší změny je třeba mít konkrétní návrhy k projednání v poslanecké sněmovně.


Triada Ltd. The Union of Towns and Communities of the Czech Republic The Office for Public Information Systems Information Society Association ExMise

Copyright © 2002 Triada Ltd., webmaster@isss.cz
design: Ceska vydavatelska pro internet, Ltd. /webhouse.cz/