AgendaCeska verze
Agenda
Committees
Organizers
Main Partners
Partners
ISSS 2002 Conference Hradec Kralove
ISSS 99

Regina
1st virtual vernissage
First virtual vernissage

Congress Centre ALDIS, Hradec Kralove, Czech Republic


Press Release

04/13/2016

V4DIS již potřinácté

Během slavnostního zahájení konference V4DIS v pondělí dopoledne připomněl výkonný ředitel Tomáš Renčín i památku generálního sekretáře Únie miest a obcí Slovenska Mariána Minaroviče, který zemřel 4. března tohoto roku a který se v uplynulých dvou dekádách nejen výrazně zasloužil o rozvoj e-governmentu na Slovensku, ale celou dobu také velmi úzce spolupracoval na koncepci konference ISSS/V4DIS. Na zahájení konference V4DIS se dále aktivně podíleli Libor Joukl, náměstek hejtmana Kraje Vysočina, který je tradičním spoluorganizátorem mezinárodní části konference, István Zachariaš, podpredseda Košického samosprávného kraja, a řada dalších osobností z ČR, Polska, Maďarska a Slovenska. Moderátorem zahájení byl Jaroslav Šolc, radní městské části Praha 2.

Hlavními tématy letošního ročníku konference bylo tradiční hodnocení rozvoje e-governmentu v zemích Visegrádu, stejně jako informace o klíčových projektech, které se v uplynulém roce podařilo rozpracovat nebo dokončit. Prostor v programu jako obvykle dostaly i projekty týkající se dalšího rozvoje přeshraniční spolupráce, zkušenosti z implementace moderních technologií v širokém spektru oblastí souvisejících s veřejnou správou a ukázky best practices. Během diskusí se poměrně často navazovalo na rozsáhlý projekt LDA-V4, o němž se hovořilo už během předchozích visegrádských setkání a který pod vedením Kraje Vysočina a jejích partnerů ze všech zemí V4 v posledních letech důkladně zmapoval stav rozvoje informatizace veřejné správy v celém regionu.

Hlavním organizátorem konference V4DIS byl spolek Český zavináč, spolupořadatelem již poněkolikáté Kraj Vysočina a na celkové koncepci akce se významně podílela města Hradec Králové a Praha. Součástí programu V4DIS 2016 byly vedle obvyklých doprovodných akcí konference ISSS i tradiční nedělní VIP večer v Klicperově divadle, slavnostní vyhlášení cen mezinárodní soutěže Eurocrest či ocenění účastníků soutěže mladých talentů JuniorErb, kteří obdrželi pamětní listy místopředsedy Senátu Parlamentu ČR.


Triada Ltd. The Union of Towns and Communities of the Czech Republic The Office for Public Information Systems Information Society Association ExMise

Copyright © 2002 Triada Ltd., webmaster@isss.cz
design: Ceska vydavatelska pro internet, Ltd. /webhouse.cz/